Poliisilla ei tavallista viikonloppua enemmän tehtävää


Joulun aika sujui Länsi-Uudellamaalla poliisin tehtävämäärillä mitattuna suhteellisen rauhallisesti. Aivan kokonaan tunteiden kuumenemiselta ei kuitenkaan vältytty. Viikonloppuna joulurauhaa vielä etsittiin, joulupäivä ja tapaninpäivä sujuivat jo paremmin, poliisilaitos tiedottaa.

Joulun ajan tehtävämäärät eivät poikenneet Länsi-Uudellamaalla tavallisesta viikonlopusta. Levottominta oli viikonloppuna ja poliisin joulupyhien tehtävät painottuivat koteihin. Myös muutamia vahvasti humaltuneita henkilöitä päätyi julkisilta paikoilta päivittäin poliisin haltuun. Liikenteessä vakavilta onnettomuuksilta vältyttiin, vaikka siellä tavattiin useita turhan kiireisiä ja myös ilman valoja ajaneita kuljettajia.

Nyt katseet kohdistuvat uudenvuoden viettoon. Poliisi saa usein ilotulitteisiin liittyviä tehtäviä jo useita päiviä ennen vuoden vaihtumista, vaikka ilotulitteita saa käyttää vain 31. joulukuuta kello 18 alkaen. Ilotulittaminen pitää lopettaa uudenvuoden yönä kello kahdelta.

-Vain 18 vuotta täyttänyt henkilö saa pitää hallussaan ja käyttää ilotulitteita. Ilotulitteita ei saa myydä eikä luovuttaa alaikäiselle saati päihtyneelle henkilölle, komisario Antti Mäki muistuttaa.

Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden vaarantaminen ilotulitteilla tai ilotulitteen varomaton käsittely voivat johtaa rikostutkintaan esimerkiksi järjestysrikkomuksesta tai varomattomasta käsittelystä.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ