EIF jatkaa tutussa valmennuksessa


Johan Estlander (vas.), Gabri Garcia Xatart ja Daniel Bolufer vastaavat EIF:n valmentamisesta myös Veikkausliigassa. (Kuva: Patric Westerlund)

Veikkausliigaan noussut EIF on tehnyt ensimmäiset kiinnityksensä tulevan kauden jalkapallomiehistöönsä. Palapelin kokoaminen aloitettiin kentän laidalta, missä valmennuksesta vastaa viime kaudelta tuttu trio.

Päävalmentajana jatkaa Gabri Garcia Xatart ja apuvalmentajina ahertavat Daniel Bolufer sekä Johan Estlander. Valmennustiimiä vahvistetaan vielä myöhemmin ja Estlander tulee toimimaan myös valmennuspäällikkönä edustusjoukkueen organisaatiossa.

35-vuotias Katalonian kasvatti Garcia ehti kaudella 2021 kerryttää liigakokemusta Kotkan KTP:ssa ensin apuluotsina ja pari kuukautta päävalmentajana. Tammisaareen hän saapui ensimmäisen kerran vuonna 2017 ja palasi muutaman vuoden kiertelyn jälkeen takaisin EIF:n peräsimeen satumaisin seurauksin.

-Halusin sataprosenttisesti jäädä seuraan ja jatkaa tämän historiallisen luvun kirjoittamista. Tahdon joskus tulevaisuudessa nähdä muidenkin maiden jalkapallokulttuuria, mutta EIF:n johtaminen Veikkausliigaan on erittäin hieno ja vaativa tehtävä. Meidän pitää luoda joukkueeseen niin vahva identiteetti ja korkea laatutaso, että pystymme haastamaan ja voittamaan tulevat vastustajat, Gabri viestitti tiedotteessa.

Espanjalaistoveri Bolufer on vaikuttanut EIF:n valmennuksessa viimeiset kolme kautta.

-Liiganousun jälkeen en voinut olla jatkamatta tätä seikkailua. Olen erittäin iloinen Gabrin ja Johanin halusta jatkaa ja odotan innolla työskentelyä heidän kanssaan. Meillä on edessämme kova työmaa, sillä Ykkösen ja Veikkausliigan välillä on iso ero, Daniel tiesi.

Pelaajarintamalta ei ole kuultu vielä muuta kuin yksi menetys, kun viime kaudella joukkueen avainpelaajiin ja Ykkösen puolustajaeliittiin kuulunut toppari Tabi Manga vaihtoi kakkostasolle pudonneen KTP:n riveihin. Lisäksi keskikentällä vakuuttanut Abdoulaye Kante on liikkunut huhuissa vahvasti Ilveksen nuttuun.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ