Dicken kova pala BK-naisille, miehille pelkkä suupala


Johanna Degerth puristi kaikin voimin Elsa Keinäsen (vas.) ja Ella Valkamon välistä maalintekoon. BK:n kova yritys ei riittänyt, vaan Dicken vei Karjaalta voiton.

Käsipallon mestaruussarjoissa pystytettiin kahden kauppa, kun BK-46 ja Dicken olivat napit vastakkain sekä miesten SM-liigassa että naisten SM-sarjassa.

Karjaan daamit eivät kovasta yrityksestä huolimatta päässeet kotiottelussaan niskan päälle, vaan lauttasaarelaisvieraat anastivat pisteet maalein 21-28 (10-14). Emännät eivät käyneet johdossa kertaakaan, mutta saivat toisen jakson alussa hurmoshengen päälle. Dicken sätki lähes yhdeksän minuuttia ilman maaleja ja tilanteessa 14-15 nuoli osoitti vahvasti BK:n suuntaan.

Vieraat löysivät aikalisän jälkeen kuin tilauksesta uusia maalintekijöitä, kun avauspuoliskolla nollille jääneet laituri Ella Valkamo ja viivapelaaja Jessika Gammals rokottivat rankalla kädellä. Samalla Dickenin maajoukkuevahti Ilona Kosonen laittoi päälle hurjan torjuntarallin ja ajoi kotijoukkueen epätoivon partaalle.

BK:lla oli hankalaa löytää verkon perukoille niin kuudesta (10/25), yhdeksästä (10/30) kuin rankkariviivan seitsemästäkin metristä (1/3).

-Taistelimme todella lujaa ja kovalla asenteella. Puolustimme aika hyvin, mutta emme laittaneet hyökkäyspäässä palloja maaliin. Kosonen oli aivan uskomaton, sentteri Iida Maijala tunnusti.

Erica Gustafssonin mielestä BK hävisi pelin henkisellä taistelukentällä.

-Teimme Kososesta mörön jo ennen ottelun alkua ja sellainen hänestä sitten pelissä tuli. Meidän pitäisi vain keskittyä omaan peliin ja luottaa omaan tekemiseen. Joukkue käy vielä läpi kasvukipuja, hän tuumi.

Punavalkoisten parhaana palkittiin kakkosjaksolla topakasti torjunut veräjänvartija Nea Kanninen. Ensimmäisen runkosarjakierroksen jälkeen BK on raapinut kasaan yhden voiton.

Ottelutilastot

BK-46: Erica Gustafsson 4/12, Johanna Degerth 4/9, Jannica Kullberg 3/7, Iida Maijala 3/6, Sirja Lassinharju-Heinonen 3/6 (7 m 1/1), Patricia Anckar 1/9 (7 m 0/1), Malena Ekman 1/5, Rebecca Anckar 1/3, Linn Hinds 1/3. Maalivahdit Nea Kanninen (60 min.) 12 torjuntaa.

Dickenin parhaat: Matilda Peitsaro 4/9 (7 m 1/1), Malena Heikkinen 4/7, Ella Valkamo 4/7, Jessika Gammals 4/5. Maalivahdit Ilona Kosonen (60 min.) 25 torjuntaa + 2 maalia.

Jonathan Ekman palkittiin uransa toisella kolmen tähden potilla Dicken-voitossa. Samalla hän ylitti sadan liigamaalin rajapyykin. (Arkistokuva)

Miehet tekivät selvää jälkeä

Miesten mittelössä BK-46 teki Pirkkolan palloiluhallissa selvää jälkeä maalein 21-34 (11-16). Flunssatoipilas, maalinsylkijä Nico Rönnberg sai rauhassa seurata penkiltä, kun joukkue juoksutti tyypillisen nopeilla suunnanmuutoksillaan Dickenin jorpakkoon.

Kolmen tähden pelaajana tuikkinut Jonathan Ekman heilutti tahtipuikkoa liigauransa toiseksi korkeimmalla maalisaldolla ja viidellä maalisyötöllä.

Vieraiden kuuden metrin osumatarkkuus oli kaikkea muuta kuin priimaa (22/38), mutta eipä se päivää pilannut. Puolustuspääässä BK tilkitsi laidat ja viivan, jolloin Dicken räiski yhdeksästä metristä hehtaaripyssyllä (7/26). Maalivahti Miksu Heinonen oli tolppien välissä kuin kotonaan.

Kovin jännittävää ei tullut myöskään BK:n joukkueenjohtajan Jarkko Helanderin ja toisena tuomarina viheltäneen velipoika Jan Helanderin ensimmäisestä ”kohtaamisesta” näissä merkeissä, sillä oikeudenjakajien toimiin ei tarvinnut siistissä ottelussa puuttua.

Ottelutilastot

BK-46: Jonathan Ekman 7/9, Sebastian Säkkinen 5/7 (7 m 1/2), Oliver Nordlund 5/7 (7 m 2/2), Jonathan Roos 3/5, Janne Korpimäki 3/4, Miska Henriksson 2/6, Igor Skyba 2/2, Alex Lignell 2/2, Linus Lundqvist 1/3, Roy Lindqvist 1/3, Ivan Roos 1/2 (7 m 1/1), Jac Karlsson 1/1, Miksu Heinonen 1/1. Maalivahdit Miksu Heinonen (45 min.) 12 torjuntaa, Fredrik Holmberg (15 min.) 2.

Dickenin parhaat: Benjamin Peitsaro 8/17 (7 m 4/4), Benny Broman 5/9. Maalivahdit Bogdan Klepa (60 min.) 14 torjuntaa.

Molemmista otteluista voi lukea lisää Etelä-Uusimaan digilehdestä sunnuntaina 29.10.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ