Inkoon venesatamassa öljyvahinko


Inkoon pienvenesatamassa havaittiin keskiviikkona iltapäivällä öljyvahinko. Veteen vuotaneen aineen määrästä ei ole esitetty vielä arvioita ja poliisi selvittää päästön lähdettä.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle sataman vedessä oli öljyä tai polttoainetta. Öljyntorjuntatehtävään hälytettiin kello kolmen aikoihin 10 pelastusyksikköä ja kolme venettä. Vaarallisen aineen leviäminen on rajoitettu puomittamalla vesialuetta sataman edustalta.

Pelastuslaitos ilmoitti jo keskiviikkoiltana, että torjuntatoimet tulevat kestämään useamman päivän. Öljyvahinko haittaa myös veneliikennettä, koska torjuntatoimien vuoksi aluetta on rajattava ja puomitettava. Kunta kehottaa veneilijöitä välttämään liikkumista sataman alueella, joka suljettiin yöksi iltakahdeksalta. Vieras aine oli liikkeellä tuolloin joesta venesataman länsipuolelle.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ