Uusia ylivuotoja Hangossa, uimista ei suositella


Eteläkärjen ympäristöterveysalue kehottaa edelleen välttämään uimista Plagen-Bellevuen rannalla ja Regattarannalla Hangossa merivedestä löytyneiden bakteereiden vuoksi.

Maanantaina otettujen uimavesinäytteiden tulokset valmistuivat keskiviikkona. Näyte otettiin alkuviikolla varmuuden vuoksi myös Casinon rannasta, koska se oli Puistovuoren jätevesipumppaamon sunnuntaisen ylivuodon mahdollisella vaikutusalueella.

Rantojen vedestä löytyi suolistoperäisiä enterokokkeja ja kolibakteereja, mutta niiden määrä jäi selvästi toimenpiderajojen alapuolelle. Bakteereja oli 10-45 sadassa millilitrassa vettä, kun toimenpiderajat ovat 200 ja 500.

Kehotus välttää uimista pysyy voimassa kuitenkin uimakauden loppuun saakka, koska Puistovuorella oli ylivuoto taas maanantai-iltana runsaiden sateiden vuoksi. Pumppaamon ylivuodot olivat kahdessa paikassa. Sunnuntaiaamuna pumppuasemalta pääsi vuotamaan mereen jo yli 50 kuutiometriä jätevettä, johon oli sekoittunut hulevesiä. Tuoreemman ylivuodon määrästä ei ollut tietoa.

Virallinen uimakausi päättyy 31. elokuuta, jolloin myös uimaveden laadun rutiiniseuranta päätyy.

-Rankkasateet, paikalliset hulevesiratkaisut ja merenkäynti saattavat vaikuttaa meren ja järvien rantojen vedenlaatuun, joten nämä kannattaa huomioida myös jatkossa uimapaikan ja ajankohdan valinnassa, terveysvalvonnan johtaja Katianna Kuula opastaa.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ