Mopot tehovalvonnassa tulevana viikonloppuna


(Kuva: Länsi-Uudenmaan poliisilaitos)

Poliisi valvoo 19.-21. toukokuuta koko maassa mopojen ja muiden kevyiden kaksi-, kolme- ja nelipyöräisten ajoneuvojen käyttöä ja kuntoa. Valvontaa kohdistetaan kuljettajien kunnon ja ajokortin riittävyyden ohella ajoneuvojen kuntoon sekä liikennesääntöjen noudattamiseen.

-Nuorten liikenneturvallisuus on yksi keskeisistä poliisin liikenneturvallisuustyön kohteista ja viikonlopun valvonnalla pyrimme vaikuttamaan nuorten käyttämien ajoneuvojen ja liikkumistapojen turvallisuuteen, poliisitarkastaja Tuomo Katajisto kertoo.

Nuoret ovat ikäluokkansa kokoon nähden yliedustettuina liikennekuolemissa ja loukkaantuneissa. Mopoilla ajetuissa kolareissa aiheutuu vuosittain joitakin liikennekuolemia ja noin 300 loukkaantumista. Kun mukaan lasketaan mopoautojen ja moottoripyörien kolarit, loukkaantuneiden määrä nousee lähelle tuhatta vuodessa.

-Valvonnassa pyritään myös puuttumaan häiritsevään ajoon ja ajoneuvojen aiheuttamaan meluun asuinalueilla ilta-aikaan, Katajisto mainitsee.

Viime vuoden vastaavassa valvonnassa tarkastettiin toista tuhatta ajoneuvoa, saatiin kiinni 11 rattijuoppoa ja tavattiin 66 kuljettajaa, joilla ei ollut kuljettamaansa ajoneuvoon riittävää ajo-oikeutta. Kunnoltaan määräysten vastaisia ajopelejä tavattiin lähes 300.

Nuorten kuljettajien turvallisuuden vuoksi Katajisto neuvoo myös nuorten huoltajia tarkistamaan ajoneuvon kunnon. Tehottomat jarrut, epäkuntoiset valot, moottorin voimakas ääni ja korkea kierrosluku sekä rekisteritunnuksen piilottelu viittaavat siihen, että laite on lainvastainen ja jopa vaarallinen, poliisi tiedottaa.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ