Cocks ajoi BK:n ahdinkoon


Miesten SM-käsipallon finaalisarja sai raaseporilaisittain katalan käänteen, kun Cocks meni kolmannessa kamppailussa menojaan ja siirtyi voitoissa 2-1 -johtoon.

Riihimäellä esitettiin yksipuolinen näytös Cocksin tukahdutettua BK-46:n vaisuksi jääneen vastarinnan maalein 34-23 (16-9). Mestaruus on ensimmäisen kerran katkolla tänä keskiviikkona Karjaalla ja jos BK onnistuu tasaamaan tilit, niin ratkaiseva viides vääntö käydään lauantaina Riihimäellä.

Paikoista sisään

Punavalkoinen pallokerho oli kahdessa ensimmäisessä pelissä ollut johtavassa asemassa valtaosan ajasta, mutta kolmoskoitoksessa kuskin paikka jäi kaukaiseksi haaveeksi. Ottelussa palattiin kauden ensimmäisten kohtaamisten tasolle, kun Cocks löi jo avausjaksolla jauhot suuhun eikä voitosta syntynyt enää kunnon kamppailua.

-Kahdessa ensimmäisessä finaalipelissä olimme taistelussa mukana, tänään emme olleet. Tältä se näyttää, kun mikään ei onnistu, laituri Sebastian Säkkinen tokaisi.

BK:n korttitalo mureni kortti kortilta eivätkä aiempien taistojen valtit enää pitäneet. Maalivahtipeli oli ollut karjaalaisten heiniä, mutta nyt Cocksin Dmytro Kholmov oli kukkona tunkiolla ja nakersi vieraiden uskoa. BK romahti kuuden metrin viimeistelyssä kehnolle tasolle (19/38).

-Loimme hyökkäyksissä paljon hyviä paikkoja ja ehkä sen voi laskea onnistumiseksi. Mutta jos emme tuon paremmin osu, niin eipä sekään lohduta. Tämä olisi ollut ihan eri peli, jos olisimme laittaneet paikoista sisään, Säkkinen tuskaili.

Päätä seinään

Cocks murtautui maalintekoon lähes yhtä paljon kuudesta metristä, mutta teki aiemmista peleistä poiketen tuhojaan myös yhdeksästä metristä (14/27). Avausjaksolla hurjastellut Edson Imare, kerrankin pelin loppuun asti kentällä pysynyt Pavel Duda ja uudelle tasolle noussut Luka Brkljacic löysivät sujuvasti tiensä maalintekoon. Samalla BK hakkasi päätään seinään ja sortui epätyypillisen huteriin pallonmenetyksiin.

-Tarjosimme Cocksille muutaman ilmaisen maalin, joilla he pääsivät avausjaksolla karkuun. Meillä oli tänään liian monta pelaajaa, joilla ei ollut hyvä päivä. Kaikkien pitää onnistua, jos aiomme lyödä Cocksin, valmentaja Andreas Rönnberg kiteytti.

Suurin huomio kohdistui Nico Rönnbergiin, joka tipahti kakkospelin 18 maalin taivaasta maan pinnalle yhteen osumaan. Cocks kävi kiivaammin Nicon kimppuun, mutta hänellä ei myöskään ollut enää samaa puhtia kuin kotipelin hurmoksessa.

-He nousivat vähän enemmän Nicoa vastaan ja olivat fyysisempiä. Vaikka hän ei nyt tehnyt maaleja, niin saimme silti paljon hyviä paikkoja, joista olisi pitänyt tehdä enemmän osumia, valmentaja Rönnberg tuumi. Cocksissa voidaan toki ajatella niin, että jos BK:n pitää korvata Nicon maalit muiden tuotoksilla, niin sille vaihtokaupalle lyödään kättä päälle. Jac Karlsson kiskaisi joukkueen ensimmäisen maalin yhdeksästä metristä, mutta sen jälkeen ”ysistä” ei irronnut enää mitään (1/6). Vaikka BK luottaakin vahvasti kuuden metrin peliin, niin hyökkäyksen on hankala hengittää, jos ulkokaarella jäädään puille paljaille.

Cocks koetteli kovilla otteillaan vastustajansa pelihuumoria ja vaikka sille tuomittiin jo avausjaksolla viisi jäähyä, niin seuraukset eivät olleet kummoisia. BK:n ylivoima on pätkinyt pitkin finaalisarjaa ja nyt se petti pahanpäiväisesti. Paljon meni yksinkertaisesti pieleen, mutta kurssi on vielä käännettävissä.

-Tämä oli vain yksi peli, josta ei jäänyt mitään muisteltavaa. Karjaalla on taas uusi peli, Säkkinen muistutti.

Ottelutilastot

BK-46: Sebastian Säkkinen 4/10 (7 m 2/2), Igor Skyba 4/5, Miska Henriksson 3/5, Jonathan Roos 3/5, Linus Sjöman 3/5, Jac Karlsson 2/3, Nico Rönnberg 1/5 (7 m 0/1), Robin Sjöman 1/5, Jonathan Ekman 1/4, Oliver Nordlund 1/3 (7 m 0/1).
Maalivahdit: Miksu Heinonen (47 min.) 10 torjuntaa, Niclas Zweigberg (13 min.) 2.
Jäähyt: Rönnberg 2 x 2 min, Henriksson, L. Sjöman, R. Sjöman 2 min. Maalit Cocksille 8-3.
Pallonmenetykset: 15.
Cocksin parhaat: Edson Imare 7/14, Pavel Duda 7/13, Luka Brkljacic 6/8, Teemu Tamminen 4/6. Maalivahdit Dmytro Kholmov (60 min.) 18 torjuntaa. Jäähyt 7 x 2 min (maalit 8-8), pallonmenetykset 6.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ