Varte rakentaa Hangon uuden S-marketin


(Kuva: Arkkitehtitoimisto Suunnitteluhuone Oy)

Varte Oy ja Osuuskauppa Varuboden-Osla ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen Hankoon rakennettavasta uudesta S-marketista. Varte rakentaa Esplanaadin varteen liikerakennuksen, johon tulee päivittäistavarakaupan lisäksi neljä erillistä liiketilaa noin 340 neliömetriä.

Kohteen kokonaiskerrosala on noin 3 600 neliömetriä. Pysäköintialueelle tehdään alun toistasataa autopaikkaa ja sähköautojen latausasema.

-Asiakkaat ovat pitkään toivoneet suurempaa myymälää, ja olemme iloisia että pääsemme nyt vastaamaan tähän toiveeseen, kiinteistöjohtaja Mikko Ala-Huikku sanoo.

Uusi market tulee olemaan yhtiön mukaan moderni ja ympäristöystävällinen, sillä rakennuksen katolle asennetaan aurinkopaneeleja, ja lämmitystavaksi valittiin maalämpö. Uudisrakennuksen on määrä valmistua kesällä 2024.

Tontilla aloitettiin maanrakennustyöt huhtikuussa ja hanke luovutetaan tilaajalle toukokuussa vuoden kuluttua.

-Tämä on Varten ensimmäinen rakentamiskohde Hangossa. Olemme hyvin tyytyväisiä, että onnistuimme saamaan tämän urakan, toimitilarakentamisen johtaja Mikko Sirviö kommentoi.

Vuonna 1992 perustetun Varte-konsernin kotipaikka on Kouvola. Varte Oy toimii pääkaupunkiseudulla konsernin emoyhtiönä. Konsernin liikevaihto oli edellisellä tilikaudella 236 miljoonaa euroa.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ