BK-46 lähti voitolla jouluyöhön


Vuoden lyhimpänä päivänä Karjaan urheiluhallissa vedettiin pitkää tikkua, joka jäi BK-46:n käteen. Kotijoukkue keikautti miesten SM-käsipallon ottelussa Åbo IFK:n kumoon maalein 34-27 (17-13) ja hiippaili joulunviettoon sarjan kakkospaikalta Cocksin takana.

Jonathan Roos palasi pitkältä huililta kokoonpanoon ja veivasi uudeksi liigaennätyksekseen kahdeksan maalia.

BK panosti avausjaksolla isoihin numeroihin: 17 tehtyä maalia, 10 pallonmenetystä ja viisi jäähyä oli sekavan seikkailun saldo. Isännät irrottelivat toisen jakson alkuun 5-0 -spurtin ja pistivät pelin pakettiin.

-Pelasimme ensimmäisellä jaksolla vähän vetelästi. Heti kun lisäsimme pikkaisen vauhtia, niin syntyi eroa, sentteri Robin Sjöman totesi.

Hän sai keskiviikkona aiempaa enemmän vastuuta, kun tuomarit ojensivat Igor Skyballe punaisen joulukortin jo 24 minuutin kohdalla kolmen jäähyn myötä. Sjöman tarttui tilaisuuteen ja rymisteli kuusi maalia, mikä oli miehen sievoisin saalis liigassa kolmeen vuoteen.

-Olen pelannut reserviroolissa, mutta nyt tuli enemmän minuutteja. Tämä oli varmasti kauden paras pelini, Sjöman sanoi. Hän huipensi iltansa kovavauhtiseen kontrausmaaliin, jonka iso kolossi viimeisteli näppärällä sivalluksella ja liukui sen jälkeen päätyverkkoon kuin pulkkamäessä konsanaan.

-Heitto oli sellainen pieni ”flippi”. Kaivoin sen jostain takataskusta, Sjöman hymyili.

Triplasti torjuntoja

Vielä Sjömaniakin enemmän hyökkäyspäässä säkenöi kokoonpanoon pitkältä huililta palannut Jonathan Roos. Vasta neljännen liigaottelunsa tällä kaudella pelannut laituri latoi uudeksi ennätyksekseen kahdeksan kaappia. 17-vuotias Linus Lundqvist pummasi rankkarin, mutta pyyhki pettymyksen nopeasti mielestään ja tempaisi hetkeä myöhemmin ensimmäisen liigamaalinsa.

Linus Lundqvist teki ensimmäisen SM-liigamaalinsa.

BK:n puolustuspeli oli horjuvaa, mutta maalivahti Rony Léven pani parastaan. Toisen jakson puolivälissä häkkäri heilui pää kolmantena jalkana, kun hän torjui perä perään Wilhelm Hammarbergin, Niklas Manderoosin ja Aleksander Trenchevskin heitot.

-Aika harvoin osuu noita triplatorjuntoja kohdalle. Ne saisivat tosin mieluummin tulla jossain tasaisessa pelissä tai vaikka finaaleissa. Ehkä niitä on vielä varastossa, Léven uumoili.

Sarjajumbona sätkivä ÅIFK on tuottanut karjaalaisille kummallista päänvaivaa, vaikka turkulaiset odotetusti hävisivätkin runkosarjan kaikki kolme keskinäistä kohtaamista. Cocksia lukuun ottamatta mikään muu joukkue ei ole tehnyt BK:n verkkoon yhtä paljon maaleja kuin sitkeästi loppuun asti pirteällä ilmeellä taistelevat ”kanarialinnut”.

Kohti kirkkautta

Talvipäivänseisauksen jälkeen pohjoisella pallonpuoliskolla siirrytään hiljalleen kohti kirkkaampia aikoja ja BK-leirissäkin toivotaan peliin löytyvän jatkossa aurinkoisempaa otetta. Norjassa päättyneen eurocup-urakan jälkeen vuoden kolme viimeistä kamppailua kotimaan liigassa sujuivat sangen nuhaisissa merkeissä.

Jonathan Ekmanin tukijalka petti Wilhelm Hammarbergin ahdistelussa.

-Pelimme ei ole kulkenut kovin kaksisesti ja pettymykseen päättynyt Norjan ottelu on vielä pyörinyt mielessä. Luulen, että joulutauko osuu hyvään kohtaan. Olemme viettäneet viime viikkoina paljon aikaa käsipallon parissa ja varmasti kaikille tekee henkisesti hyvää päästää vähän irti, Sjöman tuumi.

Ottelutilastot

BK-46: Jonathan Roos 8/10, Robin Sjöman 6/9, Nico Rönnberg 5/8 (7 m 1/2), Sebastian Säkkinen 4/6, Oliver Nordlund 3/4, Miska Henriksson 2/4, Jonathan Ekman 2/3, Linus Sjöman 2/2, Linus Lundqvist 1/2 (7 m 0/1), Jac Karlsson 1/1.
Maalivahdit: Rony Léven (54 min.) 15 torjuntaa, Fredrik Holmberg (6 min.) 0, Niclas Zweigberg 1 (7 m).
Jäähyt: Igor Skyba 3 x 2 min, Roos, Henriksson, Roy Lindqvist 2 min. Maalit ÅIFK:lle 8-4.
Pallonmenetykset: 15.
ÅIFK:n parhaat: Aleksander Trenchevski 7/8, Wilhelm Hammarberg 4/12, Rasmus Norström 4/8.
Maalivahdit: Axel Rehnberg (45 min.) 5 torjuntaa, Eero Virtanen (15 min.) 5.
Jäähyt 4 x 2 min, maalit BK:lle 5-4.
Pallonmenetykset: 18.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ