Säästöpankkisäätiöltä 290 000 euron avustukset


Kuva: Multifoto

Karjaan-Pohjan Säästöpankkisäätiö on jakanut taas vuotuiset avustuksensa yhdistyksille Karjaan, Pohjan ja Mustion alueelle. Summa on 290 000 euroa, joka jakaantuu 78 toimijalle. Avustussummat ovat 500-15 000 euroa.

Säätiön hallituksen varapuheenjohtaja Bengt Nyman iloitsi siitä, että seutu suorastaan kuhisee erilaista toimintaa. Avustushakemusten yhteissumma oli 650 000 euroa niihin liittyvien hankkeiden kokonaisbudjetin ollessa peräti 2,8 miljoonaa euroa.

-Avustuksia jaetaan tänä vuonna saman verran kuin aiemminkin, vaikka yhteiskunnassa eletäänkin epävarmoja aikoja. Avustusten myöntämisessä on huomioitu mm. kielellinen ja alueellinen jakautuminen sekä tasapaino erilaisten toimijoiden kesken, Nyman kertoi. Avustuksia jaetaan kulttuuriin, urheiluun ja liikuntaan, kotiseututoimintaan sekä lapsi- ja nuorisotoimintaan.
Viime vuonna Säästöpankkisäätiö jakoi alueen toimijoille lähes 280 000 euroa ja vuotta aiemmin syksyn avustusjaossa alueen toimijoita tuettiin 260 000 eurolla. Vuonna 2019 jakosumma oli 226 000 euroa.

Tämän syksyn avustukset jaettiin Karjaalla uudessa Fokuksen kulttuuritalossa perjantai-iltana, jossa musiikkiviihteen tarjosi paikallinen The Wale’s -yhtye. Nyman totesi uuden Fokuksen olevan yksi seudun näkyvimmistä yhteistyöhankkeista, ja säätiö avustaa sitä 850 000 eurolla kolmen vuoden aikana.

-Ilman säätiön avustusta tämä uudisrakennus olisi tuskin toteutunut tässä muodossa, hän sanoi. Säästöpankkisäätiö täyttää ensi vuonna 30 vuotta, mutta sen perinteet ulottuvat Nymanin mukaan 200 vuoden taakse, jolloin ”eräs herra Julin” perusti maan ensimmäinen säästöpankin Turkuun.

Paikallisen Säästöpankkisäätiön tarkoitus on edistää säästämistä ja tukea toimialueensa kulttuuri- ja aatteellista toimintaa.

Tämän syksyn kaikki avustuksen saajat ja avustussummat:

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ