”Seuran tapa toimia on erilainen kuin muualla”


EIF:stä lähtöpassit saanut päävalmentaja Mikko Manninen vastasi pettynein mielin kouralliseen kysymyksiä.

Miten otit EIF:n seurajohdon päätöksen vastaan?

-Eihän se ole koskaan mukavaa, jos työnantaja päättää sinut tehtävästä vapauttaa.

Yllättikö ratkaisu?

-Minulla on aika selkeä mielipide siitä, miksi tämä meni niin kuin meni, mutta en rupea sillä julkisuudessa retostelemaan.

Tuliko seuralta valmentajalle tarpeeksi tulitukea prosessiin, jonka oli ja on tarkoitus johdattaa EIF Veikkausliigaan?

-Jokainen voi itse tehdä johtopäätelmänsä siitä asiasta.

Kontollasi oli tehdä EIF:stä joukkue, joka päästää vähemmän maaleja kuin viime kaudella. Tahti on pysynyt kuitenkin samana eikä ongelmaa ole saatu ratkottua. Miksi näin?

-En ole saanut luotua sellaista rakennetta, jolla pystyisimme tarpeeksi hyvin estämään vastustajan maalinteon. Voi tietenkin miettiä, millaisista tilanteista olemme maaleja päästäneet, esimerkiksi rankkareista vastustajat ovat tehneet kuusi osumaa. Lopulta päävastuun kannan kuitenkin minä.

JäPS-tappion jälkeen pidettiin avoimia keskusteluja, joissa pelaajat osoittivat tyytymättömyytensä muun muassa pelisysteemiin, roolitukseen ja heikkoon viestimiseen siitä, mitä kenenkin tulisi kentällä tehdä. Ilmenikö jo aiemmin kaudella säröä ja luottamuspulaa valmennuksen ja pelaajien välillä?

-Ennen viimeistä peliä ei ollut mitään ongelmia.

Pelaajien mielipide tuntui vaikuttaneen päätökseen paljon. Miltä se tuntuu?

-Niin, keitä pelaajia on sitten kuunneltu. Olen saanut monilta pelaajilta viestejä, joissa he ovat pahoitelleet sitä, että tässä kävi näin.

Eräässä joukkueen sisältä tulleessa arviossa todettiin, että Adam Larssonin maalit ja hienot yksilösuoritukset peittivät jo aiemmin kaudella alleen sen, että pelissä on moni asia pielessä. Näinkö oli?

-Yksittäinen pelaaja voi kokea asiat tietyllä tavalla. Jos tilastoja katsoo, niin ainoastaan yhdessä ottelussa hallitsimme palloa vähemmän kuin vastustaja ja melkein jokaisessa pelissä meillä oli enemmän tekopaikkoja kuin vastustajalla. Jos olisimme voittaneet lisäajalla tasapeleiksi kääntyneet ottelut KPV:ta ja Jaroa vastaan, niin en tiedä puhuisimmeko nyt tästä asiasta.

Oletko ihmeissäsi?

-En oikeastaan. Seuran tapa toimia on erilainen kuin muualla.

Millaisia eväitä sait Tammisaaren reissusta valmentajareppuusi?

-Olen EIF:lle kiitollinen siitä, että sain mahdollisuuden toimia ensimmäistä kertaa päävalmentajana näin korkealla tasolla. Tein varmasti virheitä, mutta minulla on luottoa siihen, että pystyn toisenlaisessa ympäristössä osoittamaan olevani hyvä valmentaja.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ