EIF pääsi rankkareilla Suomen cupin pälkähästä


Simon Lindholm ahersi EIF:n keskikentällä koko ottelun. Tässä hän taiteilee Farhan Omarin kimppuun.
Simon Lindholm ahersi EIF:n keskikentällä koko ottelun. Tässä hän taiteilee Farhan Omarin kimppuun.

EIF:lle oli käydä kylmät Kaarinan liikuntapuiston koleassa kelissä, mutta lopulta jalkapallon Suomen cupin neljännen kierroksen ottelua muisteltiin lämmöllä. Ainakin tuloksen puolesta, sillä tammisaarelaiset onnistuivat myöhäisen tasoituksen ja rangaistuspotkukilpailun jälkeen päihittämään Kaarinan Pojat. Varsinainen peliaika päättyi 2-2 ja sen jälkeen siirryttiin suoraan rankkareihin, jotka EIF vei nimiinsä 4-2. Tammenlehdet etenivät cupissa 32 parhaan joukkoon ja pelaavat viidennen kierroksen ottelun toukokuun lopussa.

Lenkki laantui

EIF oli cupin edellisellä kierroksella möyhentänyt Kolmosen TPV:n 6-0, mutta Kakkosen KaaPo oli lujempaa tekoa. Vieraat olivat vaihtaneet avauskokoonpanosta seitsemän pelaajaa lauantain sarjaottelusta, mutta Ykkösen porukalta odotettiin silti niskalenkkiä.

Sellainen alussa saatiinkin ja Yassin Daoussin syötöstä karkuun kipittänyt Adam Larsson lirutti palloon verkkoon 20. minuutilla. Tahti kuitenkin laantui, eikä pitkiä palloja viljellyt EIF enää omiaan kovin tarkasti avausjaksolla löytänyt, eikä isäntien puristuksesta maalipaikoille edennyt.

Jo Gnistania vastaan ilmenneet ongelmat nopeiden tilanteenvaihtojen puolustamisessa nostivat päätään ja johtivat KaaPo:n tasoitukseen. Lauri Valli kääntyi turhan helposti irti Oliver Petterssonista ja vapautti Juho Salmisen pahantekoon. EIF-paidassakin kaudella 2016 nähty Salminen täräytti myöhemmin vedon, jonka debyyttinsä tehnyt lainavahti Hemmo Riihimäki torjui riman alta.

Vaihtoruletti vihlaisi

EIF suoritti tauolla peräti neljä vaihtoa ja penkiltä pinkaisseet Valdrin Rashica, Karl Madianga, Oskari Sallinen ja Iiro Äijö auttoivat ottamaan pelin taas hallintaan. Larsson livahti Rashican upeasta syötöstä läpi, mutta tällä kertaa tuikkaus pysähtyi veräjänvartija Joni Valosen jalkoihin.

Stanislav Efimov vaihdettiin kentälle tunnin kohdalla ja venäläistaituri olikin saman tien järjestelemässä paikkaa Simon Lindholmille, jonka kesyksi jäänyt kuti siivottiin pois maaliviivalta Valosen oltua jo ulkona tilanteesta.

EIF:n ote kirposi jälleen ja 65. minuutin korvilla tuli kuumat paikat. Ensin Valli kamppaili viekkaudella ja vääryydellä pallon Äijöltä ja syötti Salmiselle, jonka Sallinen ja Bruno Miguel kolkkasivat yhteistuumin laatikossa nurin. Salminen sijoitti rankkarin verkkoon eikä siinä vielä kaikki. Bruno loukkasi rytäkässä polveaan ja nilkutti penkille tilanteessa, jossa EIF oli jo käyttänyt kaikki vaihtonsa.

Joukkue joutui jahtaamaan tasoitusta alivoimalla, mutta siitähän sillä oli jo PEPO-ottelusta menestyksellistä kokemusta. Toppari Äijö komennettiin kärkeen ja EIF löi poikien päätyyn painetta. Lopulta Efimov jallitteli paikan Madiangalle, joka ohjasi tasoituksen 86. minuutilla. Vihreäpaidoilla nousivat vielä karvat pystyyn, kun Salminen vapautui juuri ennen päätösvihellystä avopaikkaan, mutta veto huonommalla jalalla lensi taivaan tuuliin.

Rankkarikisassa EIF:ltä onnistuivat Larsson, Rashica, Efimov ja Äijö. KaaPo kiskaisi kaksi kutia kaappiin ennen kuin Riihimäki pysäytti Farhan Omarin. Kasper Kylen tälläsi seuraavaksi pallon riman kautta maaliviivan väärälle puolelle ja raaseporilaiset pääsivät tuulettamaan voittoa.

Luonnetta löytyy

EIF:n valmentaja Mikko Manninen totesi Kaarinan tiistai-illan sisältäneen vanhaa kunnon cup-romantiikkaa, mutta hänelle olisi kelvannut vähemmän romanttinen illallinen.

-Tässä oli kaksi vaihtoehtoa, eli joko alamme heti viedä peliä ja näytämme kaapin paikan, tai sitten annamme vastustajalle toivoa. Annoimme toivoa ja pelistä tuli vaikea. Alussa tosin näytti hyvältä, mutta sitten päästimme KaaPo:n tasoihin puolustamalla vastahyökkäyksen lepsusti. Puolustimme lepsusti muitakin vastaavia tilanteita, Manninen totesi.

Ojasta allikkoon mentiin siinä vaiheessa, kun Bruno loukkaantui ja joukkue jäi vajaalle.

-Omakaan suoritus ei nyt mennyt ihan nappiin. Tarkoitus olikin tehdä tauolla neljä vaihtoa, sillä kierrätimme miehistöä ja valmistauduimme samalla sunnuntain Jaro-otteluun. Jälkeenpäin on kuitenkin helppo sanoa, että olisi pitänyt jättää yksi vaihto sille varalle, että jotain tällaista tapahtuu, Manninen ruoski. Lopputulos kuitenkin nosti mielialaa.

-Ei tästä pelistä kokonaisuudessaan jäänyt mikään hyvä fiilis ja tuskin pelaajatkaan ovat hirveän tyytyväisiä. Näytimme kuitenkin taas luonnetta nousemalla vajaalla tasoihin ja kääntämällä pelin voitoksi, Manninen sanoi.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ