Bromarvin kylätoimikunnalle vuoden raaseporilaisen palkinto


Vuoden raaseporilainen on jälleen valittu avoimella äänestyksellä, joka keräsi yli 600 ääntä.

Voitto meni Bromarvin kylätoimikunnalle, joka sai noin 37 prosenttia äänistä. Ennakkoraati valitsi kolme ehdokasta vuoden raaseporilaisen äänestykseen kaikkiaan 17 ehdokkaasta. Muissa kategorioissa voittajan ovat valinneet kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta, nuorisovaltuusto ja kaupunkikehitysjaosto.

Bromarvin kylätoimikunta asetettiin ehdolle aktiivisesta työstään kotikylänsä hyväksi. Bromarv on kehittynyt viimeisten vuosien aikana huomattavasti, ja kylässä on aktiivista ja monipuolista järjestötoimintaa.

Bromarvin kylätoimikunnan todetaan olevan koko Bromarvin kokoava aatteellinen yhdistys, jonka tavoitteena on yhdessä muiden yhdistysten, organisaatioiden ja yritysten kanssa pitää kylä elävänä ja elinvoimaisena.

Kulttuuripalkinto elokuvateattereille

Kulttuuripalkinnon saavat jakaa raaseporilaiset elokuvateatterit Bio Pallas Karjaalla ja Bio Forum Tammisaaressa.

”Koronatilanteesta huolimatta, kun katsojia on saanut ottaa välillä pitkiäkin aikoja kerrallaan vain kuusi, ovat nämä elokuvateatterit olleet sinnikkäästi avoinna lähes koko vuoden”, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta perustelee valintaansa.

Se kiittää elokuvateattereita myös siitä, että ne ovat tarjonneet paikallisten asukkaiden lisäksi Helsingistä asti elokuviin matkustaneille mahdollisuuden nauttia elokuvataiteesta. Molemmat elokuvateatterit ovat kaupungin todellisia ylpeyden aiheita, lautakunta kehuu.

Urheilijoista Källman ja Lindholm

Vuoden urheilupalkinnon saavat jalkapalloilija Benjamin Källman ja suunnistaja Sara Lindholm (entinen Forsström).

Källman voitti jalkapalloliigan maalikuninkuuden 14 osumaallaan kaudella 2021. Raaseporista kotoisin oleva Ekenäs IF:n kasvatti Källman pelaa FC Interissä Turussa. Palloliitto ja Veikkausliiga valitsivat Källmanin vuoden pelaajaksi vuonna 2020. Källman on pelannut myös kansainvälisiä otteluita Suomen miesten maajoukkueessa.

Lindholm saavutti menestystä jo juniorivuosinaan ja teki huippuluokan suorituksen voittamalla suunnistuksen SM-kultaa kolmessa yksilölajissa 40-vuotiaiden sarjassa. Espoossa nykyään asuva Lindholm kilpailee edelleen kotiseuransa OK Raseborgin väreissä.

Nuorisopalkinto kyläyhdistykselle

Nuorisovaltuuston myöntämän nuorisopalkinnon saa Pohjan kirkonkylän kyläyhdistys panostuksestaan nuorisotyöhön.

Pohjan keskustassa sijaitseva nuorisotila pidetään auki perjantaisin vapaaehtoisvoimin yhdistyksen toimesta. Yhdistys on myös tärkeä toimija Pohjan skeittipuiston rakentamisessa ja osallistuu myös sen rahoitukseen. Kyläyhdistys on myös toteuttanut Gumnäsiin frisbeegolfkentän.

Raaseporin nuorisovaltuuston mukaan kyläyhdistys on tehnyt erittäin hyvää Pohjan ja Raaseporin nuorten hyväksi, ja yhdistys kuuntelee nuoria ja myös osallistaa heitä.

Vuoden ympäristöpalkinnon saa Lohikalat Karjaanjokeen -hanke, jota Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry. hallinnoi. Ohjelmassa linjataan toimenpiteitä, joihin Karjaanjoen vesistön valuma-alueella tulisi ryhtyä tavoitteeseen pääsemiseksi.

Voittajat palkittiin perjantaina iltapäivällä palkintojenjakotilaisuudessa, joka lähetettiin tänäkin vuonna Raaseporin kaupungin Facebook-sivulla.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ