Etelä-Uusimaa

Sanataidehaasteen mestarit selvillä


Kuva vuoden 2019 Sanataidehaasteen palkintojenjaosta. (Kuva: Sirpa Huusko)

Kirjakekkerit virtuaalisesti lauantaina

Kirjakekkereiden järjestämään Sanataidehaasteeseen osallistui tänä vuonna 300 oppilasta kaikista Raaseporin suomenkielisistä kouluista.

-Saimme todella tasokkaita kirjoitelmia, joten finaaliin valikoitui tänä vuonna 12 ehdokasta sekä ala- että yläkoulujen sarjassa, tapahtuman tuottaja Sirpa Huusko kertoo.

Sanataidehaaste järjestettiin viidettä kertaa. Siinä oppilaat kirjoittavat yksin tai pareittain parin oppitunnin aikana tarinan, runon tai laulun sanat. Oppilaat valitsivat kolme sanaa sokkona pelkän numeron perusteella ja nämä kolme yllätyssanaa muodostivat tarinan aihion.

Sanataidemestarit ja kunniamainintojen saajat valitsi tuomari Simon Andersson. Alakoulujen sarjassa palkittiin neljä kirjoitelmaa kunniamaininnalla ja sanataidemestari. Yläkoulujen sarjassa palkittiin neljä kirjoitelmaa kunniamaininnalla, yksi erityiskunniamaininnalla ja santaidemestari.

Alakoulujen sanataidemestari: Varpu Aakkula Kirkonkylän koulu. Alakoulujen kunniamaininnat: Alma Kaataja Klinkbackan koulu, Shahed Aldali Kiilan koulu, Paulina Lassman Klee Fiskarin koulu sekä Onni Lemettinen ja Aappo Aakkula Kirkonkylä koulu.

Yläkoulujen sanataidemestari: Mariel Röhr Karjaan yhteiskoulu. Yläkoulujen kunniamaininnat: Onerva Niemi Karjaan yhteiskoulu, Siiri Möller Karjaan yhteiskoulu, Martti Koivu Karjaan yhteiskoulu ja Felicia Kantola Hakarinteen koulu. Yläkoulujen erityiskunniamaininta: Pietari Bicsak Karjaan yhteiskoulu.

-Vallitsevan koronatilanteen vuoksi palkintojenjaosta on tehty tallenne, joka on lähetetty kouluihin. Opettajat ja oppilaat voivat pitää vielä oman seremonian sanataidemestareiden ja finalistien kunniaksi, Huusko kertoo.

Maanantaina koulujen virtuaalisilla kirjailijavierailulla alkaneen Kirjakekkerit-kirjallisuusviikon päätapahtuma on lauantaina 13. maaliskuuta. Lisätietoja tapahtumasta ja ilmoittautumislinkki virtuaalitapaamisiin löytyy osoitteista kirjakekkerit.blogspot.fi ja facebook.com/Kirjakekkerit.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ