Liikenneonnettomuuksia ja sähkökatkoja


arkistokuva

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen toiminta-alueen liikenteessä selvittiin lumimyräkästä ilman henkilövahinkoja pienillä aineellisilla vahingoilla. Pelastuslaitosta työllistivät pienimuotoiset liikenneonnettomuudet ja vahingontorjuntatehtävät.

Liikenneonnettomuudet tapahtuivat Raaseporissa, Espoossa, Kirkkonummella, Vihdissä ja Lohjalla tiistaina aamuseitsemän ja iltakymmenen välisenä aikana.

Aamuliikenteessä kirjattiin viisi liikenneonnettomuutta ja iltapäivästä iltaan kahdeksan tehtävää, jotka olivat pääosin henkilö- ja pakettiautojen tieltä suistumisia, eli ajoneuvon hallinnan menetyksiä hankalassa ja liukkaassa kelissä. Lisäksi alueella sattui muutama risteyskolari.

Pelastuslaitoksen tehtävä oli lähinnä varoittaa muuta liikennettä ja estää lisävahingot onnettomuuspaikoilla. Tehtävät hoidettiin yhdellä pelastusyksiköllä ja tarvittaessa ensihoitoyksiköllä, pelastuslaitoksen tilannekeskus tiedottaa. Palomiehet kävivät myös raivaamassa illan mittaan liikenneväyliltä kymmenkunta lumen painosta kaatunutta puuta.

Painava ja runsas lumi katkoi läntisellä Uudellamaalla myös sähkölinjoja. Raaseporin alueella oli sähköttömiä asiakkaita keskiviikkona aamupäivällä enää 75, kun enimmillään määrä oli yli 500 keskiviikkona aamuyöllä. Inkoossa oli sähköttömiä asiakkaita keskiviikkona aamupäivällä hieman yli 400, kun aamuyöllä kello kolmen aikoihin määrä oli yli tuhat.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ