Etelä-Uusimaa
Lue sunnuntain näköislehti maksutta

Kategoria: Hanko


Poker run-venetapahtuma Hangossa myös tänä vuonna

Suomen suurin moottorivenetapahtuma Poker run järjestetään Hangossa myös tänä vuonna elokuun puolivälissä. Tapahtuman järjestäjä Petri Ohtonen korostaa lehdistötiedotteessa, että kyseessä ei ole venekilpailu.


Hangon lintuasemalle 10.000 euron palkinto

Helsingin seudun lintutieteellisen yhdistyksen Tringa ry:n ylläpitämä Hangon lintuasema on saanut 10.000 euron palkinnon Tieteellisten seurain valtuuskunnalta. Alfred Kordelinin säätiön 100-vuotisrahastosta jaettavalla palkinnolla annetaan tunnustusta ansioituneesta tieteellisestä toiminnasta.


Nuorgamista Hankoon kävellen

Sanna Katajainen ja Timo Sippo saapuivat matkansa päätepisteeseen Hankoon käveltyään lähes 1.900 kilometriä läpi Suomen.


Vision large kaupungintalon galleriassa

Hangon kaupungintalon galleriassa on esillä hankolaisen Guessod Guirehin taidenäyttely ”Vision large”, johon taiteilija on valinnut teoksia useista eri sarjoista parinkymmenen vuoden ajalta.


Kala-Tage nauttii eläkepäivistä

Silakkamarkkinoilla palkintoja kerännyt hankolainen kalastaja Tage Gustafsson viettää nyt eläkepäiviään. Silakkamarkkinoilla hän ehti käydä 35 vuotta.


Hangon ravintoloiden kesäodotukset taas korkealla

Ravintolat myyvät Hangossakin vain noutoruokaa ja ovat lyhentäneet aukioloaikojaan. Jatkuva epätietoisuus on ollut kaikille alan yrittäjille stressaavaa.


Raasepori ja Hanko maksoivat sairaanhoidosta eniten

”Länsi-Uudenmaan kuntien erikoissairaanhoidon kustannukset ovat perinteisesti olleet korkeat ja kuntalaisilla on ollut tapana käyttää ahkerasti erikoissairaanhoidon palveluja. Viime vuosi ei ollut tältä osin poikkeus”, todetaan Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalueen vuoden 2020 tilinpäätöksessä.


Palkkasumma nousi helmikuussa jo edellisvuoden tasolle

Koronan vaikutukset osuvat etenkin uusmaalaisiin nuoriin. Nuorten työllisyystilanteessa on kuitenkin vaihtelua Uudenmaan kunnissa. Helsinki Graduate School of Economicsin laatiman tuoreen tilanneraportin mukaan alle 25-vuotiaat ovat palkkasummassa kokeneet jyrkimmän laskun ja tämä erityisesti Uudellamaalla. Palkkasumma kuvaa työntekijöille maksettuja bruttopalkkoja. Muualla Suomessa Lue lisää…


Länsi-Uudellemaalle uutta pikipintaa melkein 70 tiekilometrille

Uudenmaan ely-keskus on julkistanut kesän ensimmäiset päällystyskohteet, jotka on laitettu kilpailutukseen. Läntisellä Uudellamaalla päällystettäviä kohteita on kahdeksan ja päällystettäviä tieosuuksia yhteensä noin 70 kilometriä.


Kymmenen Hanko-julistetta kilpailee voitosta

Aurinkoisena ja merellisenä kaupunkina tunnettu Hanko innoitti tekijöitä eri puolilta maailmaa laatimaan ehdotuksensa matkailujulisteeksi. Kilpailun finalistit ovat Explore the facets of Hanko, The Hanko-Hangö pine, Tourist-on-a-bike, Ranta Hanko, Hanko – The Riviera of Finland, The sunniest city, Always sunny, Space Lue lisää…

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ