Nord Stream II järjesti päätösjuhlan


Nord Stream II toimijat luovuttivat muistoksi Hangon satamalle kaasuputken osasta tehdyn muistomerkin. Putkenpätkän edessä Gunther Bliz, Anders Ahlvik ja Simon Bonnel. Nord Stream I:n muistoputki on Korsmaninkadulla Victor Ekin talon vieressä.

Nord Stream II:n toiminta Hangossa ja Koverharin satamassa on saatu loppuun. Varsinainen toiminta loppui jo kesäkuussa ja nyt satamaa siivoillaan ja kunnostetaan seuraavaa toimijaa varten.
Keskiviikkona Voimakasiinissa oli Hangon osuuden päätösjuhla. Kaikki toimijat vaikuttivat tyytyväisiltä. Nord Stream II:n eri osapuolet kiittelivät Hangon sataman toimintaa. He sanoivat, että Hangon ja Koverharin osilta toiminta oli ollut erittäin tehokasta ja sujuvaa, ja kaapelinlaskualuksen ei tarvinnut seistä yhtenäkään päivänä toimettomana, vaan putkia tuli alukselle sujuvana virtana suunnitelman mukaan. Kaapelinlaskualus on valtava laitos, jonka seisottaminen merellä turhaan on erittäin kallista.
Hangon sataman toimitusjohtaja Anders Ahlvik puolestaan oli tyytyväinen sekä siihen, että Koverharin satamaa saatiin kunnostettua ajateltua aikaisemmin Nord Stream II:n ansiosta, ja lisäksi toiminta oli taloudellisesti kannattavaa satamalle.

Lue koko artikkeli näköislehdestä

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ