Törkeä pahoinpitely ja ryöstön yritys Tammisaaressa


Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii Tammisaaressa viikonloppuna sattunutta varsin erikoista tekoa törkeänä pahoinpitelynä ja ryöstön yrityksenä. Poliisi selvittää edelleen tarkemmin lauantai-illan ja yön tapahtumien kulkua ja sitä, keitä kaikkia asianosaisia tapaukseen liittyy. Poliisilla ei ole tässä vaiheessa tietoa epäillyistä eikä kiinniottojakaan ole tehty.

Kolme noin nelikymppistä ulkopaikkakuntalaista miestä oli ollut lauantaina viettämässä iltaa tammisaarelaisessa ravintolassa. Ilta oli sujunut tietojen mukaan tavanomaisesti, eikä miehillä ollut esimerkiksi sanaharkkaa kenenkään muun kanssa.

-Miehet olivat poistuneet ravintolasta hieman puolenyön jälkeen. He siirtyivät läheiselle grillikioskille, jonka luokse ajoi auto. Autosta noussut muutaman henkilön porukka lähestyi miehiä uhkaavan oloisesti, jolloin miehet päättivät poistua paikalta, rikoskomisario Robin Huldén kertoo.

Seurue lähti seuraamaan miehiä ja autosta oli noussut ainakin kaksi miestä, jolloin kolmikko lähti pakoon ja hajaantui. Yksi miehistä pääsi pakoon. Toinen otettiin kiinni ja epäillyt käyttivät häneen sähkölamautinta. Uhri onnistui lopulta pakenemaan tilanteesta.

Rikoksista epäillyt saivat myös kolmannen miehen kiinni ja käyttivät häneen sähkölamautinta, jonka seurauksena tämä kaatui maahan. Miestä lyötiin kehoon ja kasvoihin ja häntä myös potkittiin pään alueelle. Sairaalaan tarkastettavaksi viety uhri selvisi ilman vakavampia vammoja. Tekijät yrittivät viedä tältä myös puhelimen, mutta jättivät sen kuitenkin paikalta poistuessaan.

-Tutkinta on vasta alkuvaiheessa, mutta alkutiedot ovat niin heikot, että ilman lisätietoa tapaus uhkaa jäädä pimeäksi. Valvontakameroiden tallenteista ei ole ollut apua eikä mahdollisten todistajien kuulemisissakaan ole saatu tarkempaa tietoa tai tuntomerkkejä epäiltyjen jäljille pääsemiseksi. Meillä on ollut tässä muutamia ”ehdokkaita”, mutta tiedot ovat liian hatarat, Huldén kertoo hankalasta tilanteesta ja toivoo, että asiaan saadaan vielä lisävalaistusta.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ