BK karisti HIFK:n kintereiltään

Pallo tottelee BK-46:n peleissä taas Jac Karlssonin varmaotteisia käsiä. Karlsson teki kauden ensiesiintymisessään kaksi maalia ja tilkitsi keskuspuolustusta.

Karjaan urheiluhallissa nähtiin keskiviikkoiltana 40 minuuttia melko tasaista nokkapokkaa ja 20 minuuttia melko brutaalia selkäsaunaa. BK-46 irtautui miesten SM-käsipallon ottelussa HIFK:ta vastaan lopulta häijyyn voittoon maalein 33-19 (15-12).

Siipirikkoiset stadilaiset rähjääntyivät reissussa ilman ex-polkkapaita André Uddia, maajoukkuesentteri Viktor Grönmarkia ja ruotsalaislaituri Linus Svenssonia, mutta sinnittelivät 40 minuutin nurkilla urheasti neljän maalin päässä.

HIFK-valmentaja Rostislav Grinishin otti siihen paikkaan aikalisän ja neuvoi ilmeisesti vahingossa lyömään pillit pussiin. Siitä eteenpäin kentällä vallitsi nimittäin yksisuuntainen liikenne ja isännät läksyttivät pelin loppuun 14-4 -rynnäkön puhtinsa kadottaneen vastustajan kustannuksella.

Igor Skyba runttasi viivalta neljä maalia ja hankki kaksi rankkaria. HIFK:n Jakob Meinander painui ukrainalaissentterin voimista polvilleen.

BK jatkoi valitsemallaan linjalla, jossa avausjakso vielä verrytellään ja toisella lyödään nasta lautaan. Viiden kierroksen jälkeen karjaalaisten maaliero on ensimmäisiltä 30-minuuttisilta +13 ja jälkimmäisiltä puoliskoilta +30.

-Ensimmäinen puoliaika oli huono, toisella puolustimme hyvin ja saimme sitä kautta paljon vastahyökkäyksiä. Ensimmäisen jakson pitäisi olla yhtä hyvä, kolmen tähden pelaajana tuikkinut maalivahti Miksu Heinonen evästi.

Jac is back

Kauden ensimmäiseen otteluunsa sonnustautunut Jac Karlsson toi rytmillistä tarkkuutta keskuspuolustukseen ja pelintekoon. Höynäyttipä hän myös HIFK:n vaisun portugalilaispelurin Rui Rolon pahanpäiväisesti syöttöhämäyksellään, jonka jälkeen aukesi valtaväylä maalintekoon.

Tuttu näky: Jac Karlsson lähettää omasta kenttäpäädystä syötön kontraukseen karkaavalle joukkuetoverille. Tätä tullaan taas jatkossa näkemään useampaan otteeseen.

Nico Rönnberg johdatti tasaista maalintekijöiden rintamaa ja viljeli avausjaksolla syöttöjä viivalle Igor Skyban näppeihin. Puolustuspelissä päästiin toisella puoliskolla kovaan ytimeen ja ajettiin etenkin HIFK:n yhdeksän metrin heitot (3/23) rotkoon.

Rönnbergin ja Sebastian Säkkisen heiluminen kauden parhaina maalintekijöinä ei yllätä, mutta Jonathan Ekmanin kakkossijoitus jäähypörssissä Skyban takana hämmentää. Ekman on kolmella edellisellä kaudella lusinut yhteensä vain kolme 2-minuuttista, mutta tällä kaudella parikymppinen vasuri on tuomittu jo neljästi istunnolle.

HIFK:n nuoriso-osastolle voi nostaa hattua sitkeästä pyristelystä. 70 prosenttia joukkueen keskiviikon maaleista kasautui alle 20-vuotiaille pelaajille ja 17-vuotias Rufus Ekström sai kunnian tehdä ensimmäisen liigamaalinsa.

BK:n kalenterissa oli seuraavaksi 21.-22. lokakuuta käytävät EHF European Cupin toisen kierroksen ottelut israelilaista Holon Yuvalimia vastaan.

Otteluparin molemmat mittelöt oli tarkoitus pelata Karjaalla, mutta Israelin ja Palestiinan konfliktin seurauksena koitoksia ei pelata alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Euroopan Käsipalloliitto EHF ilmoitti torstai-iltana, että ottelut siirretään tuonnemmaksi ja uudet pelipäivät julkaistaan aikanaan.

Miska Henriksson liiteli maalintekoon komeista korkeuksista.

Ottelutilastot

BK-46: Nico Rönnberg 6/9 (7 m 2/2), Sebastian Säkkinen 6/9, Oliver Nordlund 4/7, Igor Skyba 4/6, Jonathan Ekman 3/6, Alex Lignell 3/3, Miska Henriksson 2/4, Jac Karlsson 2/2, Jonathan Roos 1/2, Janne Korpimäki 1/1, Albert Löfgren 0/1.
Maalivahdit: Miksu Heinonen (47 min.) 12 torjuntaa, Fredrik Holmberg (13 min.) 4.
Jäähyt: Ekman 2 x 2 min, Säkkinen, Lundqvist 2 min. Maalit BK:lle 4-2.
Pallonmenetykset: 8.
HIFK: Oskari Suopajärvi 4/13, Vladimir Knopinski 4/8 (7 m 2/3), Nicolas Reenpää 3/6, Rui Rolo 2/6 (7 m 0/1), Jakob Meinander 2/5, Joel Hagström 1/6, Rufus Ekström 1/4 (7 m 1/1), Altti Kolkki 1/2, Oliver Kojo 1/1.
Maalivahdit: Martin Börjes (47 min.) 10 torjuntaa, Viljo Ukkonen (13 min.) 0.
Jäähyt: Kojo, Knopinski 2 min. Maalit BK:lle 3-2.