Cocks antoi BK:lle tukkapöllyä


Miska Henrikssonilla oli keskiviikkona kohmeinen heittopäivä, eikä tämäkään yritys löytänyt verkon perukoille. Cocks-vahti Gergo Miklos torjui peräti 20 palloa.

Karjaan urheiluhallissa liiganousustaan palkitut EIF:n jalkapallojannut saivat parrasvalojen loisteen täysin itselleen, kun BK-46:n käsipallokaverit vaipuivat hetkeksi synkkyyteen. SM-liigan viime kauden finaaliuusinta kääntyi karusti Riihimäen Cocksille maalein 29-38 (14-18).

Tammisaarelaisnaapureiden muistamisen ohessa keskiviikkoillan juhlallisuuksiin kuuluivat tuoreimman mestaruusviirin paljastaminen ja 60 vuotta täyttäneen apuvalmentaja Timo Oksasen kukittaminen.

Pelissä ei enää juhlan aiheita ollut, sillä BK roikkui alusta lähtien köysissä ja sai sekavalla puolustustyöskentelyllään päävalmentaja Andreas Rönnbergin vetämään syvään henkeä. Keskuspuolustuksessa on Jac Karlssonin kokoinen aukko.

-Emme puolustaneet tänään kovin fiksusti. Cocks teki yhden ristiinajon ja sai pelkästään sillä tasapainomme järkkymään. Puolustuspäässä on kyllä kovuutta ja asennetta, mutta peliä pitäisi lukea ja ennakoida paremmin. Tässähän Jac on hyvä, pelin lukemisessa ja ohjaamisessa. Hän tulee stabilisoimaan puolustuspeliämme, Rönnberg sanoi. Karlsson palaa harjoituksiin perjantaina ja saattaa olla kentällä sunnuntain liigapelissä Siuntiossa.

Cocksin uudet pelaajat kiinnostivat, mutta vanhat jermut johtivat joukkoja varsinkin avausjaksolla. Viivajässikkä Yury Lukanchuk hankki viisi rankkaria ja vasuripakki Vitalie Nenita heitti sadan prosentin teholla suurimman maalimääränsä pariin vuoteen (6/6).

Viime kauden runkosarjakohtaamisten tapaan Cocks saavutti edun maalivahtien torjunnoissa ja Gerko Miklos nousi 20 torjunnallaan avainhahmoksi.

-En voi sättiä maalivahtejamme, sillä Cocks vyöryi joka puolelta hyviin heittopaikkoihin. Ei meilläkään ollut niistä pulaa, mutta pummasimme viitisentoista avopaikkaa, Rönnberg ruoti.

BK:n onnistujat olivat vähissä, mutta jälleen loppuun asti pään pystyssä pitänyt Sebastian Säkkinen (10/12) puikahti plussan puolelle.

Cocks-valmentaja Bojan Zupanjac totesi suojattiensa tehneen kaiken hänen toiveidensa mukaan.

-BK haluaa pitää paljon vauhtia ja sai meidätkin puskemaan tempoa ylös, sen takia teimme melkein 40 maalia. Uudelle joukkueellemme Karjaan tunnelman kokeminen oli antoisaa ja nautimme tästä ilmapiiristä, serbikoutsi sanoi. Ottelusta lisää Etelä-Uusimaan viikonlopun digilehdessä.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ