Raaseporilaiskaksikko otettiin kiinni paloautovarkaudesta epäiltynä


Arkistokuva

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos epäilee kahta raaseporilaista miestä paloauton varastamisesta Österbyssä maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Poliisi on ottanut kaksikon kiinni rikoksesta epäiltynä, eikä muita henkilöitä enää etsitä tapaukseen liittyen. Kiinniotetut ovat raaseporilaisia 1980-luvulla syntyneitä miehiä, poliisi tiedotti keskiviikkona iltapäivällä.

-Esitutkinta jatkuu kuulusteluilla ja todistusaineiston keräämisellä, ja juttu etenee aikanaan syyteharkintaan, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mats Sjöholm kertoo ja kiittää samalla poliisin saamista vihjeistä.

Rikosnimikkeet ovat edelleen törkeä varkaus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, törkeä rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikos. Poliisin mukaan teko on erityisen moitittava, koska varkauden kohteena oli nimenomaan hälytysajoneuvo.

Österbyn paloasemalta varastettiin alkuviikolla Volkswagen Transporter -merkkinen minibussi, jonka varkaat ajoivat Tammisaaresta Helsinkiin. Autoa oli ajettu hälytyslaitteet kytkettynä ja tiettävästi ajomatkalla aiheutettiin myös vaaraa sivullisille. Varastettu auto löytyi hälytyslaitteet kytkettyinä tiistaina aamuyöllä Haagasta tolppaan ajettuna ja lunastuskunnossa.

Törmäyksen jälkeen ajoneuvosta oli poistunut kaksi henkilöä. Poliisipartiot tavoittivat etsintöjen jälkeen yhden epäillyn, toinen otettiin kiinni pari päivää myöhemmin.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ