Rokkirallissa runsas revohka


Rokkirallissa oli tiivis tunnelma. Tammisaarelainen ”Metallimies” jäi puristuksiin Walter Hokkasen (97) ja espoolaisen ”Esamiehen” väliin. (Kuva: Tony Axberg)

Tammisaaren Grabbskogin moottoriradalla remuttiin rokkirallia rouhealla ja reippaalla otteella. Kansallisen Rokkiralli-kiertueen viidenteen osakilpailuun rummutti 190 osallistujaa, mikä ilahdutti suuresti taustavoimiin kuuluvaa Sari Mäkilää.

-Osallistujamäärä yllätti, sillä Tammisaareen ei ole ennen saapunut näin paljon porukkaa. Varikko oli tälle väkimäärälle aika pieni, mutta hyvin silläkin pärjättiin, Mäkilä viestitti.

Yli 20 vuotta voimissaan olleessa rokkirallissa ajetaan rallicrossia liikenteestä poistetuilla autoilla, jotka ovat saaneet sisuksiinsa kuljettajia turvaavia varusteita ja konehuoneeseen pientä piristystä. Tammisaari oli ensimmäisen kerran kisakalenterissa vuonna 2006.

Superluokan tehokkaimmat kärryt kirkuivat Grabbskogissa kaksi koitosta. Tomi Kulomäki rymisteli Datsunillaan lauantain voittajaksi ja oli sunnuntaina kakkonen. Kokonaistilanteen kärjessä paahtava pieksämäkeläinen Miko Simonen runttasi pyhäpäivänä Fordinsa edelle.

Junioreissa tapahtumia hallitsi Aku Uosukainen ja leidiluokassa voiton vei Pihtiputaan plikka Elli Varis. ”Vetareissa” eli etuvetoluokassa kolisteltiin kotivoittoa, kun tammisaarelainen Mikael Ãsterholm murjoi Mazdansa ykköseksi.

Takavetoisissa kardaaneissa taisto taukosi Orimattilasta ponnistaneen nimimerkin ”Roistolan” ryöväämään voittoon. Tammisaarelaiskuskeista kardaanien A-finaalissa nähtiin seitsemänneksi sijoittunut ”Frasse” ja kahdeksanneksi kiilannut ”Jösse”.

Espoolainen Henri Hagert (78) johti joukkoa kardaanikaluston lähdössä. Takana seurasivat päivän voittajaksi ajanut Orimattilan ”Roistola” ja Volvoa veivannut Jani Lindström. (Kuva: Tony Axberg)


Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ