EIF-pojille hopeaa Wasa Cupista


EIF toi Vaasasta kotiin P 13 -sarjan hopeapokaalin.

Vaasan tavoitteena on vaatimattomasti olla maailman onnellisin kaupunki, ja Pohjanmaan maakuntakeskuksessa on nähtävästi onnea vaikka muille jakaa. EIF:n 2010 syntyneet pojat olivat ikionnellisia, kun juniorijalkapallon suurturnaus Wasa Cup päättyi hopeiseen riemuun.

-Tuntui kyllä hienolta, enkä olisi uskonut yltävämme finaaliin asti. Ajattelin ennen turnausta, että puolivälieriin pääseminen olisi jo hyvä saavutus. Joukkuepeli ja hyvä henki kantoivat pitkälle, iloitsi kapteenistoon kuuluva Victor Estlander.

-Taistelutahto oli korkealla, jokainen pelaaja antoi kaikkensa ja oli vähän onneakin mukana, säesti päävalmentaja ja Victorin isä Per Estlander.

Pirteää peliä

Ikäryhmän 28 pelaajaa jaettiin Vaasassa kahteen tasaiseen nippuun, jotka selvisivät kummatkin alkulohkosta 16 parhaan joukkoon. EIF 1:n taival päättyi neljännesvälierissä täpärään tappioon Vasa IFK:lle rankkarikisan jälkeen, kun taas EIF 2 päihitti ruotsalaisen Skellefteån 1-0 ja jatkoi puolivälieriin. Siellä annettiin tukkapöllyä FC Raumalle peräti 6-1 ja saatiin joukkueenjohtaja Sabina Vaarimo onnesta sekaisin.

-En ole koskaan nähnyt vastaavaa peliä, jossa päästään tuollaiseen flow-tilaan ja kaikki vain toimii, hän hehkutti.

-Teimme maaleja vähän kaikilla tavoin: laukauksilla, puskemalla, erikoistilanteista ja merkattiinpa sinne yksi raumalaisten omakin maali, Victor sanoi. Välierissä tammisaarelaiset kampesivat kumoon latvialaisen FK Audan 2-1.

-Auda oli erilainen vastustaja muihin verrattuna, todella fyysinen joukkue. Siitä tuli kunnon taistelu, totesi Estlanderin tavoin kapteenistossa vaikuttava Elian Westerlund. EIF:n eväät loppuivat finaalissa Jaroa vastaan ja pietarsaarelaiset marssivat 3-0-voittoon. Joukkue tuli toimeen ilman avainpelaajiaan Estlanderia ja Ossian Holmströmiä, jotka loukkaantuivat välierässä.

-Ehkä se vaikutti pelaajien mielialaan. Annoimme vähän periksi sen jälkeen, kun Jaro meni 1-0-johtoon. Voi olla, että olimme jo tyytyväisiä hopeaan, Elian tuumi.

Tavoitteet korkealla

Päävalmentaja Estlanderin mukaan EIF pelasi Wasa Cupissa eri tavalla kuin normaalisti sarjapeleissä.

-Olemme yleensä pelaava ja pallonhallintaan pyrkivä joukkue, mutta nyt oli enemmän turnauspeliä. Ei ollut niin väliä, miltä peli näyttää, vaan tärkeämpää oli voittaa ja yrittää edetä turnauksessa, hän kertoi. Pelaajat olivat juonessa mukana.

-Kun menimme Skellefteå-pelissä johtoon, niin Per sanoi, että nyt ei enää yritetä mitään ihmeellistä, vaan taistellaan voitto kotiin, Elian sanoi. EIF pelaa P 13 -ikäluokassa eteläisen alueen Kakkosta ja valmentajan mukaan Wasa Cupissa vastustajat olivat tasoa etelän Kakkonen/Kolmonen.

-Jaro ja VIFK pelaavat pohjoisen ja läntisen alueen liigaa ja FC Rauma läntisen alueen Ykköstä. Etelässä on aika kova taso. Me olimme lähellä nousta Ykköseen kevätkaudella ja tähtäämme kyllä syyskaudella nousuun, Estlander totesi. Pelaajat tähtäävät jalkapallossa mahdollisimman pitkälle ja ovat jo täysin nahkakuulan lumoissa.

-Suhtaudumme jalkapalloon jo aika tosissamme. Tavoitteet ovat korkealla ja haluamme ainakin tuonne keskuskentälle EIF:n edustusmiehistöön, Elian viittoili käynnissä olleen EIF-Gnistan-ottelun suuntaan. Oliver ja Linus Estlander kuuluvat jo edustusjoukkueen rinkiin ja Victor seuraa tarkasti isoveljien tekemisiä. Monilla eri pelipaikoilla viihtynyt Victor löytää nykyisen EIF-miehistön suosikkinsa alakerrasta.

-Alexander Leksell on yksi lempipelaajistani joukkueessa. Hän pelaa kovaa eikä anna koskaan periksi, Victor tuumaili. Laajalla säteellä ja ehtymättömällä tarmolla keskikentällä kamppaileva Elian arvostaa EIF:n ikiliikkujia.

-Tykkään katsoa Enoch Kofi Adun ja Jeannot Esuan peliä. He tuntuvat ehtivän joka paikkaan, hän mainitsi. EIF:lle tuli ilouutisia myös Helsinki Cupista samasta 2010 syntyneiden ikäluokasta, tässä tapauksessa tyttöjen puolelta. EIF-tytöt voittivat G 13 -sarjan harrastetason turnauksen puhtaalla pelillä. Välierissä kaatui siilinjärveläisen FC Siilin Opaalit-joukkue rankkarikisan jälkeen ja finaalissa saman seuran Safiirit-sakki maalein 2-1.

EIF:n hopeajoukkue Wasa Cupissa: Albin Lignell, Alwin Engberg, Alwin Söderlund, Alwin Nordström, Elian Westerlund, Fredrik Eriksson, Lewi Sundström, Ossian Holmström, Otto Holmberg, Rio Vaarimo, Victor Estlander, Viggo Fagerlund, Viktor Huldin.

Victor Estlander (oik.) ja Elian Westerlund olivat Wasa Cupin hopeamitaleista haltioissaan.
Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ