Kaupunginhallitus toivoo ratkaisun löytyvän taksiasema-asiassa


Hangon taksiasema
Uudessa kaavassa ei ole paikkaa rakennukselle

Kaupunginhallitus on päättänyt jatkaa vuokrasopimusta Hangon ulataksiyhtiön kanssa kuluvan vuoden loppuun saakka entisillä ehdoilla. Lisäksi kaupunginhallitus toivoo, että asiaan löydetään loppuvuoden aikana lopullinen ratkaisu osuuskauppa Varuboden-Oslan ja Hangö Ula-Taxi Ab:n välisissä neuvotteluissa.

Kaupunki vuokrasi vuonna 1998 maa-alueen asematorilta taksiaseman rakentamista varten. 10 vuoden sopimusta jatkettiin vuoden 2020 loppuun. Alue kuuluu alueeseen, jolla on vireillä asemakaavan muutos, minkä vuoksi sopimuksen jatkaminen vain vuodella on kaupungin mukaan perusteltua.

Kaupunginhallitus palautti vuokrasopimusasian valmisteluun toukokuun alkupuolella lisäselvityksiä varten. Kaupunki järjesti sen jälkeen neuvottelun taksiyhtiön edustajien kanssa. Taksiautoilijat ovat ilmoittaneet kaupungille, että kehitystä ei haluta jarruttaa, mutta taukopaikka ja asema tarvitaan myös jatkossa.

Asematorin tulevia hankkeita ja muutoksia ajatellen taksiautoilijoille on tärkeintä, että taksiyhtiölle ei tule kustannuksia siinä tapauksessa, että vuokrasopimus päättyy ja nykyinen taksiasema on purettava, yhtiön kaupungille toimittamassa kirjelmässä todetaan.

Se peräänkuuluttaa myös toimivaa ratkaisua tulevista tiloista. ”Mikäli asiat voidaan ratkaista esimerkiksi sopimuksella Varuboden-Oslan kanssa, Hangö Ula-Taxi Ab:lla ei ole huomautettavaa asematoria koskevista suunnitelmista”, kirjelmässä mainitaan.

Yhtiö toteaa lisäksi, että hyväksymällä vuokrasopimuksen jatkamisen vain kuluvan vuoden loppuun, se on siinä käsityksessä, että pidemmästä sopimuksesta voidaan neuvotella edelleen, mikäli osuuskaupan kanssa ei päästä sopimukseen.

Kaupungingeodeetti Kukka-Maaria Luukkosen laatimassa neuvottelumuistiossa todetaan, että kaupunginvaltuuston hyväksymässä asemakaavassa ei ole erillistä paikkaa taksiasemalle. Rakennus voi olla paikallaan niin kauan kuin vuokrasopimus on voimassa ja kun sen korjaaminen tai muuttaminen ei edellytä rakennus- tai toimenpidelupaa.

Kun vuokrasopimus päättyy, rakennus tulee purkaa tai siirtää, mistä syntyy kustannuksia. Muistiossa todetaan lisäksi, että mikäli rakennus jää nykyiselle paikalleen, uudet johdot tulee vetää vain sitä varten. Kustannukset olisivat arviolta 35.000 euroa.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ