Hanko isännöi ja emännöi viiden kaupungin tapaamista


Hangossa järjestettävän neljän kaupungin ja yhden kunnan tapaaminen aloitetaan Tvärminnen eläintieteellisellä asemalla.

Torstaina 12. syyskuuta on Suomen eteläisimmän kaupungin Hangon vuoro isännöidä ja emännöidä viiden kaupungin tapaamista. Siihen osallistuu Kemiönsaaren, Paraisten, Maarianhaminan, Raaseporin ja Hangon viranhaltijoita ja päättäjiä. Käytännössä kyse on neljän kaupungin ja yhden kunnan eli Kemiönsaaren edustajien tapaamisesta.

Kunnat ovat pitäneet tiiviisti yhteyttä jo pitkään ja järjestäneet tapaamisia vuosien aikana yhteistyön vahvistamiseksi.

-Viiden kaupungin tapaaminen on erinomainen foorumi vaihtaa ajatuksia muiden, toimintaympäristöltään verraten samankaltaisten kuntien kanssa. Tapaamiset luovat myös pohjaa yhteistyölle. Tätä perinnettä kannattaa ehdottomasti jatkaa, Hangon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Aila Pääkkö (sd) sanoo.

Tapaaminen kokoaa vuosittain kuntien johtavat luottamushenkilöt ja viranhaltijat ajankohtaisten aiheiden ääreen. Tänä vuonna teema on hyvinvointi sekä hyvinvointityön vahvuudet ja haasteet kunnissa.

Päivä alkaa Tvärminnen eläintieteellisellä asemalla, jossa tutustutaan toimintaan paikallisjohtaja Joanna Norkon johdolla. Lisäksi perehdytään yhteistyökuntien ajankohtaisiin asioihin. Tvärminnestä siirrytään kaupungintalolle kuulemaan ja keskustelemaan hyvinvointityöstä kunnissa. Ohjelmassa on myös vierailu Hangon uudessa museossa ennen päätösillallista HSF-ravintolassa.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ