17-vuotias kaahari jäi kiinni Hangossa


Kuvituskuva

Valtatiellä 25 huimaa ylinopeutta ajanut kuljettaja jäi poliisin haaviin viikonloppuna. Poliisi partioi tieosuudella viime sunnuntaina Tammisaaresta kohti Hankoa. Santalan kohdalla sitä vastaan tuli henkilöauto lähes 180 kilometrin tuntinopeudella. Nopeusrajoitus alueella on 100 kilometriä tunnissa.

-Onneksi huikeat lukemat eivät johtaneet onnettomuuteen ja kuljettaja noudatti poliisipartion näyttämää pysäytysvaloa. Kuljettajana oli 17-vuotias nuori, joka oli liikkeellä huoltajansa autolla. Kyydissä oli neljä alaikäistä matkustajaa, rikosylikonstaapeli Otto Lauer kertoo.

Poliisi määräsi alaikäisen kuljettajan väliaikaiseen ajokieltoon ja asiasta tehtiin myös lastensuojeluilmoitus. Edellisen viikonlopun tapahtumista tiedotettiin torstaiaamuna. Länsi-Uudenmaan poliisi jatkaa kuluvalla viikolla myös jo aiemmin aloitettua liikennevalvontaa alueensa koulujen läheisyydessä.

Augustinatten sujui pääosin hyvin

Länsi-Uudellamaalla on ollut vilkas tapahtumakesä ja lisää tapahtumia on luvassa vielä useammalle viikonlopulle. Edellisviikonloppuna Tammisaaressa järjestetty Augustinatten-tapahtuma sujui poliisin näkökulmasta pääosin hyvin, eikä festivaalikansa työllistänyt poliisia yhtä paljon kuin aiempina vuosina.

-Tapahtumaa oli valvomassa kenttäpartioita ja ennalta estävää työtä tekeviä poliiseja. Illan ja yön mittaan esimerkiksi erilaiset häiriötehtävät kuitenkin lisääntyivät ja poliisi kirjasi yksittäisiä rikosilmoituksia, komisario Markus Ramstedt kertoo.

Poliisi tulee olemaan läsnä myös tänä viikonloppuna samassa paikassa järjestettävällä Raasepori Festivaalilla.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ