Uudenmaan prikaatin onnettomuuden tutkinta siirtyi poliisille


Puolustusvoimat ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedottavat sopineensa, että tutkintavastuu Dragsvikissa viime viikon tiistaina tapahtuneesta vakavasta onnettomuudesta siirtyy poliisille. Tapauksen tutkinta siirretään sotilaskurinpidosta ja rikostorjunnasta annetun lain säännösten mukaisesti.

Onnettomuus tapahtui Uudenmaan prikaatissa rannikkojääkäritutkinnon tasokokeen yhteydessä. Varusmiesten oli tarkoitus tehdä maihinnousu veneestä, ja sen yhteydessä yksi varusmies vajosi veden alle. Vakavasti loukkaantunut varusmies vietiin elvytystoimenpiteiden jälkeen hoitoon Meilahteen.

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan hukkumisvaarassa oli peräti yhdeksän varusmiestä, jotka joutuivat liian syvään veteen.

Alkuvaiheessa palvelusrikos

Esitutkinnan rikosnimike on tässä vaiheessa palvelusrikos. Rikosnimike voi tarkentua tai rikosnimikkeitä voi tulla lisää tutkinnan edistyessä.

-Poliisi aloittaa nyt oman esitutkinnan tapahtuneesta tilannekuvan hahmottamisella. Tavoitteena on selvittää tapahtumien kulku ja mahdolliset vastuukysymykset, tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Mats Sjöholm kertoo.

Esitutkinnan aikana poliisi tulee mm. tekemään kuulusteluja ja omaa paikkatutkintaa. Lisäksi kootaan kirjallista näyttöä. Puolustusvoimat osallistuu esitutkintaan.

-Onnettomuustutkintakeskuksen tutkimuksella ja poliisin esitutkinnalla on osin erilliset tavoitteet, mutta mahdollisuuksien mukaan tehdään kuitenkin myös yhteistyötä, Sjöholm kertoo.

Poliisi ei tässä vaiheessa ota kantaa onnettomuudessa loukkaantuneen varusmiehen terveydentilaan. Poliisi tiedottaa Sjöholmin mukaan asiasta lisää, kun esitutkinta etenee ja sitä mukaa kun uutta tiedotettavaa tulee.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ