BK-46 rikkoi EIF/2:n pisteputken


Vihreäpaitaisten tammisaarelaisten Noa Ryhänen ja polkkapukuisten karjaalaisten Filip Hansson kävivät kinaa pallosta.

Karjaan keskusnurmella huudettiin hoosiannaa, kun BK-46:n jalkapallomiehistö venyi 4-divisioonassa ensimmäiseen voittoonsa sitten toukokuun päivien.

Sydäntä lämmitti myös se, että polvilleen painui toinen raaseporilaisrevohka EIF/2 maalein 3-1 (1-1). Eteläisen alueen ykköslohkoa johtavat tammisaarelaiset kärsivät kauden ensimmäisen tappionsa vasta 15. pelikierroksella.

Tarmoa ilmeeseen

Seitsemän ottelua perätysten ilman täyttä pistepottia tarponut BK kehräsi keskiviikon koitokseen tarmokkaalla ilmeellä ja valmiina järkyttämään paikallisvastustajan pakkaa.

Iiro Sivonen karkasi 19. minuutilla maalintekoon hyvin vahvasti paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta, jonka avustava tuomari Nicklas Laine kuitenkin päättäväisin mielin ja vieraiden tyrmistykseksi jätti liputtamatta. Mike Hordienko osui kaukolaakillaan rimaan ja EIF-vahti Onni Rintamäen veräjällä nähtiin muitakin vaaraa tihkuneita hätistelyitä.

BK-46:n päävalmentaja Matias Astrada on hypännyt taas pelikentän puolelle. EIF/2:n Nico Pelkonen sai huomata, että mies on yhä paha pideltävä.

Vihreäpaidat eivät jääneet toimettomiksi, vaan puolen tunnin tietämillä pallo vietiin pilkulle, kun Erkki Ylitalo-Phillips kolhi Elias Lindroosin nurin. Karjaalaiskoppari Jens Fagerström torjui rankkarin, mutta astui maaliviivalta vastaan ennen aikojaan. 11-metrinen uusittiin eikä Lindroos tohtinut enää erehtyä.

BK:n päävalmentaja Matias Astrada vaihtoi tauolla taktiikkataulun nappulakenkiin ja juoksi kentälle tuomaan hyökkäyspeliin omat vivahteikkaat mausteensa. Eipä aikaakaan, kun hän oli tarjoilemassa täsmällistä keskitystä ahnaaseen pystyjuoksuun pyrähtäneelle Teemu Lammille, jonka pusku pureutui pussukkaan. BK:lla on ollut kotiotteluissa paha tapa hukata johtoasemasta pisteitä, mutta tällä kertaa se piti pintansa. Vieraat pusersivat pallon vielä kertaalleen maaliin, mutta se hylättiin paitsiona. Juuri ennen loppuvihellystä Astrada irtautui läpi ja petasi Adam Josefssonin 3-1 -osuman, jota juhlittiin kuin Putte Possun nimipäiviä.

Tahtoa peliin

Astrada säteili tyytyväisyyttä taiston tauottua.

-Todella tärkeä voitto. Vaikka EIF/2:lla ei ollut vielä tappioita, niin tiedämme pystyvämme päihittämään minkä tahansa joukkueen tässä sarjassa. Meillä on ollut huonoa tuuria ja olemme tehneet ratkaisevilla hetkillä joitakin virheitä, mutta tänään onnistuimme paremmin. Olemme puhuneet pukukopissa siitä, että käännämme kurssin kovalla taistelutahdolla, valmentaja sanoi.

EIF/2 kärsi Karjaalla kauden ensimmäisen tappionsa. Oliver Estlander tuskastui tapahtumiin kentällä.

Karjaalaistuneen argentiinalaisen ei pitänyt enää kuluvalla kaudella pelata, mutta niin vain hän kentällä taas kirmaa. Vierasottelussa HooGee:ta vastaan Astrada purnasi itsensä kahdella keltaisella kortilla suihkuun, nyt plakkariin tuli kaksi syöttöpistettä. Ei hän varoitukselta nytkään säästynyt lanattuaan lisäajalla turhan tylysti Lucas Lönnqvistin nilkoille.

-Tarvitsimme kentälle kokemusta ja pallollista taitoa. Meillä ei ole hyökkäyspäähän paljon pelaajia ja olin valmis palaamaan kentälle. Kunto ei ole niin hyvä, mutta motivaatiota riittää, Astrada sanoi.

Kokemusta kehiin on tuonut myös käsipallon Suomen mestari Jac Karlsson, jonka pää pelaa viheriönkin puolella. Keskiviikkona hän rytmitti peliä keskikentällä, kurotti katkoihin ja vei pääpalloja. Karlsson on pelannut Nelosessa neljä ottelua ja nähtäväksi jää kuinka monta tulee vielä lisää ennen kuin hän oletettavasti liittyy BK-käsipallon kelkkaan.

-Jac jaksaa tehdä töitä loppuun asti ja antaa hyviä, helppoja syöttöjä, Astrada kehui.

Käsipallon Suomen mestari Jac Karlsson on kantanut kortensa myös BK-jalkapallon kekoon.

Keskuspuolustuksessa puhalsivat nuoret tuulet, kun Ylitalo-Phillips ja Kevin Koskinen luutivat menestyksellä EIF-hyökkäyksiä väljemmille vesille. BK on yhä heikoilla jäillä lohkon putoamisviivan alapuolella ja jäljellä olevista seitsemästä pelistä kaivataan kunniaa.

-Luulen, että tämä voitto helpottaa aika paljon ja lisää joukkueen uskoa siihen, että säilymme sarjassa. Vieraspelejä emme ole vielä voittaneet ja niihin pitää saada ryhtiä, valmentaja evästi.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ