BK taisteli finaalisarjan tasoihin


BK hiljensi Karjaalle mestaruusmielellä saapuneet riihimäkeläiskannattajat. Linus Sjöman syöksyi laidasta heittoon.

Oma koti oli jälleen kullan kallis, kun BK-46 maksoi miesten SM-käsipallon finaaleissa potut pottuina Cocksille. Kolmannen kamppailun Riihimäellä mennen tullen hävinnyt BK päihitti kukkoilijat neljännessä nokkapokassa Karjaalla heikun keikun 36-29 (19-16). Voitot ovat 2-2 ja ratkaiseva viides vääntö käydään lauantaina Riihimäellä.

Keskiviikon koitos veti urheiluhalliin vielä enemmän väkeä kuin toiseen taistoon viikkoa aiemmin (1 106) ja meininki oli vähintään yhtä hulvaton. Karjaalla pelatut finaaliottelut ovat olleet kiihkeydessään ja jännittävyydessään parasta suomalaista käsipalloviihdettä miesmuistiin.

-Ei tällaisen yleisön edessä vain voi hävitä, hehkutti laituri Janne Korpimäki.

Hän oli yksi monista BK:n onnistujista, joita tuntui lentävän sisään ovista ja ikkunoista. Korpimäki (4 maalia) ja Oliver Nordlund (4) toivat penkiltä tehoja, Robin Sjöman (4) maalasi viivalta useammin kuin aikoihin ja täyttä höyryä alusta loppuun paahtanut Miska Henriksson (6) pelasi kenties yhden elämänsä otteluista.

Edellisessä kotipelissä poskettomat 18 maalia tehnyt Nico Rönnberg (6) oli nyt enemmän osa hurmoksellista joukkuepanosta. Kirsikaksi kakun päälle lyötiin maalivahti Miksu Heinonen huikaisevalla 20 torjunnan iltapuhteella.

-Tuntuu mahtavalta, kun kaikki ottavat vastuuta ja lyövät leimansa voittoon, nyökytteli syöttörulettia pyörittänyt Jac Karlsson.

Cocksilta toisella jaksolla henkiin herännyt Edson Imare (7) piti vieraat pitkään neljän maalin päässä rimpuilemassa, mutta lopussa ryhti retkahti. Sebastian Säkkistä laidassa telonut Teemu Tamminen sai suoran punaisen kortin 45. minuutilla ja kotijoukkue vei pelin lopun maalein 11-6. Cocks on ollut Karjaalla kohmeinen kopla, mutta on Riihimäellä edelleen monien suosikki viemään tittelin taskuunsa.

-Meidän pitää saada lauantain otteluun yhtä hyvä startti kuin tänään (4-0) ja viilata pienet, ratkaisevat yksityiskohdat kuntoon. Päästimme tänäänkin Cocksin helppojen virheiden takia takaisin peliin ja ne täytyy vain karsia pois. Viidennessä pelissä kaikki on mahdollista, Karlsson totesi.

Ottelusta lisää

Miska Henriksson oli niin pollealla pelipäällä, että tämäkin tinttaus upposi maalivahti Nicolas Gauthierin ohi, vaikka hankolainen leijui heittoon selkä maaliin päin.
Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ