Jätteiden keräysautot taas kevätkierroksille


Metalliromun ja vaarallisen jätteen keräyskierros alkaa jälleen läntisellä Uudellamaalla. (Kuva: Rosk´n Roll)

Metalliromusta ja vaarallisesta jätteestä pääsee jälleen kätevästi eroon omilla kotikulmilla, kun vaarallisen jätteen keräysauto Otto ja metalliromua vastaanottava Romulus aloittavat kevätkierroksensa.

Länsi-Uudellamaalla kierros käynnistyy toukokuun alussa Karkkilasta. Keräysautot ovat Inkoossa torstaina 12. toukokuuta. Maanantaista torstaihin 16.-19.5. autot kiertävät Raaseporissa ja maanantaina 23. toukokuuta vuorossa on Hanko.

Kiertävät keräykset toteutetaan jätehuollon perusmaksulla ja ne on tarkoitettu alueen kotitalouksien ja vapaa-ajan asukkaiden jätteille, jätehuoltoyhtiö Rosk´n Roll tiedottaa.

Vaarallisen jätteen keräysauto Otto vastaanottaa mm. loisteputkia, jäteöljyä, akkuja, maaleja, liuottimia, jäähdytin- ja jarrunesteitä, torjunta-aineita ja siivouskemikaaleja. Vaaralliset jätteet on turvallisinta tuoda keräykseen alkuperäispakkauksessaan tai muussa ehjässä ja tiiviisti suljetussa astiassa, johon on merkitty sen sisältö.

Otto-keräysauto ottaa vastaan vaarallisia jätteitä 50 kiloa asiakasta kohti. Kotitalouksien vaarallista jätettä voi viedä ympäri vuoden maksutta myös jäteasemille sekä vaarallisen jätteen vastaanottokontteihin. Vaaralliset jätteet käsitellään korkealämpökäsittelyssä, jossa syntyvä energia otetaan talteen.

Metalliromua keräävään Romulus-autoon voi tuoda henkilöauton peräkärryllisen verran metalliromua. Auton kyytiin kelpaavat esimerkiksi polkupyörät, pellinpalat, puulämmitteiset kiukaat ilman kiviä ja metalliputket. Sähkölaitteita Romulus ei kerää, mutta ne, kuten metalliromutkin, voi viedä maksutta jäteasemille. Keräykseen tuodut metallit kierrätetään uusioraaka-aineeksi teollisuuden tarpeisiin.

Kierroksen aikataulut ja ohjeet löytyvät Rosk´n Rollin nettisivuilta, Roskis-lehdestä ja yhtiön seinäkalenterista. Jätteitä ei saa jättää keräyspaikoille etukäteen. Lisätietoa ja ohjeita saa tarvittaessa myös Rosk’n Rollin asiakaspalvelusta.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ