Kaupunginvaltuusto päätti Täktomin koulun myynnistä äänin 24-7


Hangon kaupunginvaltuusto on päättänyt myydä Täktomin vanhan koulun tontteineen korkeamman tarjouksen tehneelle helsinkiläiselle Oy MediClimb Ltd -yhtiölle perustettavan yhtiön lukuun. Täktomiin suunnitellaan ympärivuotista koulutus-, hyvinvointi- ja majoituspalveluliiketoimintaa.

Perustettavan osakeyhtiön pääomistaja ja projektin pääasiallinen rahoittaja on Johannes Kärkkäinen yrityksensä MediClimbin kautta. Toimintaan liittyvän uuden osakeyhtiön kotipaikaksi tulee Hanko. Tarjouksen mukaan koulurakennus kunnostetaan vanhaa kunnioittaen.

MediClimb tarjosi Hangon kaupungin omistuksessa olevasta Täktomin koulusta 87 000 euroa ja varasi lisäksi oikeuden ostaa sille kuuluvan tontin noin 43 500 eurolla.

Koulusta saatiin määräajassa kaksi tarjousta. 50 000 euron tarjouksen koulusta vuokratontilla teki helsinkiläinen taidemaalari Jaakko Rustanius perustettavan kiinteistöyhtiön lukuun. Kouluun olisi perustettu kuvataiteeseen ja kirjallisuuteen keskittyvä taidekeskus, jossa olisi taiteilijoiden ja kirjailijoiden työhuoneita sekä tapahtuma- ja kahvilaravintolatilaa sekä residenssi- ja majoitustiloja.

Kaupunginhallitus perusteli MediClimbin tarjouksen hyväksymistä mm. sillä, että se hyödyttää kaupunkia ja Täktomin kylää, ja tarjous on myös uskottava. Birgitta Gran (vas) ehdotti tuolloin kaupunginhallitukselle, että Täktomin koulu myytäisiin Rustaniukselle tarjouksen mukaisesti, mutta ei saanut kannatusta.

Gran toisti ehdotuksensa kaupunginvaltuuston kokouksessa tiistaina ja kannatus tuli Teemu Köpältä (vihr). Samalla kannalla oli viisi muuta valtuutettua, ja kaupunginhallituksen ehdotus hyväksyttiin äänin 24-7.

Valtuusto hyväksyi pykälässä myös Jorma Nousiaisen (sd) tekemän toimenpidealoitteen, jonka mukaan kaupungissa selvitetään muita vaihtoehtoja kulttuuriresidenssiä varten ja näitä tarjotaan Rustaniukselle.

Rolf Nyström (sit) ehdotti, että koko asia palautetaan valmisteluun, mutta ei saanut kannatusta. Nyström ilmoitti eriävän mielipiteensä myyntipäätökseen.

Horn varapuheenjohtajaksi

Kaupunginvaltuusto myönsi myös RKP:n Christian Mattssonille eron vasta elokuussa 2021 alkaneesta kaupunginvaltuuston ensimmäisen varapuheenjohtajan tehtävästä tämän omasta pyynnöstä. Hänen tilalleen valittiin toimikauden loppuun Stephan Horn samasta puolueesta.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ