Wickström jatkaa kunnanhallituksen johdossa


Henrik Wickström
Koko Suomessa suhteellisesti eniten ääniä saanut Henrik Wickström tulee jatkamaan Inkoon kunnanhallituksen puheenjohtajana. Valtuuston puheenjohtajuus pysyy RKP:lla samoin kuin lautakuntien puheenjohtajuudet.

Inkoon RKP:lle puheenjohtajuus kaikkiin luottamuselimiin

Inkoon poliittiset puolueet ovat käyttäneet jälleen niin sanottua pistejakojärjestelmää luottamushenkilöpaikkojen jaossa. Siinä jokainen luottamushenkilöpaikka on tietyn pistemäärän arvoinen.

Vaalitulos määrittelee, montako pistettä jokainen valtuustoryhmä saa käytettäväkseen. Tämä tarkoittaa sitä, että RKP saa puheenjohtajuuden Inkoon kaikissa kunnallisissa luottamuselimissä.

Kunnanvaltuuston puheenjohtajan ja ensimmäisen varapuheenjohtajan paikka menee RKP:lle ja toisen varapuheenjohtajan paikka SDP:lle. Robert Lemströmin ehdotetaan jatkavan kunnanvaltuuston puheenjohtajana.

Koko Suomessa suhteellisesti eniten ääniä saaneen Henrik Wickströmin ehdotetaan jatkavan kunnanhallituksen puheenjohtajana. Kunnanhallituksen ensimmäisen varapuheenjohtajan paikan saa kokoomuksen edustaja, RKP:n edustaja on toinen varapuheenjohtaja. Kunnanhallitukseen tulee lisäksi neljä RKP:n edustajaa sekä yksi SDP:n ja yksi vihreiden edustaja.

Kaikki tyytyväisiä

RKP:n paikallisosaston puheenjohtaja Kaj Karlstedt kertoo kahden kokouksen riittäneen sopuun.

-Jotta saavutamme hyviä tuloksia myös jatkossa, yhteistyö sekä oman valtuustoryhmän että muiden valtuustoryhmien ja kunnan työntekijöiden kesken on tärkeää, Karlstedt toteaa tiedotteessa.

Puolue sai kuntavaaleissa peräti kaksi lisäpaikkaa valtuustoon ja kasvatti kannatustaan. Tulos velvoittaakin Karlstedtin mukaan ryhmän valtuutettuja kantamaan vastuuta Inkoosta tulevalla toimikaudella.

Kokoomuksen paikallisosaston puheenjohtaja Juha Kainulainen on myös tyytyväinen neuvotteluihin.

-RKP oli aloitteellinen ja ehdotti luottamuspaikkajakoa pisteytyksen perusteella. Tämä tuo pienten puolueiden ääntä paremmin kuuluviin. Koemme tämän hyvin tarpeelliseksi demokratialle tällaisen vaalituloksen jälkeen, Kainulainen kommentoi.

Hän toteaa vaalimenestyksen olleen kuitenkin puolueelle pettymys Inkoossa.

-Paikkajako tietysti heijastaa vaalimenestystä. Menetimme yhden paikan valtuustossa ja sitä myötä myös useamman luottamustoimipaikan. Saimme kuitenkin neuvotteluissa ne, joita tavoittelimme, eli kaksi paikkaa sivistys- ja hyvinvointilautakunnasta ja sen suomenkielisestä jaostosta sekä yhden paikan puheenjohtajistossa, Kainulainen kommentoi. Ryhmää olisi kiinnostanut myös lisäpaikka teknisessä lautakunnassa, mutta vaalimenestys ei antanut siihen mahdollisuutta.

Sosiaalidemokraattien Petri Nyberg ilmoittaa myös olevansa tyytyväinen prosessiin.

-Pistejärjestelmä mahdollistaa sen, että kaikki puolueet saavat äänensä kuuluviin. Inkoon sosiaalidemokraateilla oli selvät tavoitteet neuvotteluissa ja olemme tyytyväisiä saamiimme paikkoihin. Olemme iloisia rakentavasta poliittisesta ilmapiiristä Inkoossa, Nyberg sanoo.

Vihreiden näkökulmasta neuvottelut muiden puolueiden kanssa sujuivat paikallisyhdistyksen puheenjohtajan Tuomas Bergströmin mukaan hyvässä yhteistyössä ja yhteisymmärryksessä.

-Neuvotteluiden lopputulos kuvastaa vaalitulosta ja saimme ne paikat joita haimme, joten olemme tyytyväisiä lopputulokseen, hän toteaa.

Perussuomalaisten neuvottelijat Toni Korhonen ja Jari Kiviranta ilmoittavat muiden lailla olevansa tyytyväisiä tulokseen. Heidän mukaansa neuvottelut saatiin nopealla aikataululla eri osapuolia tyydyttävään päätökseen.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ