Etelä-Uusimaa

Aseman maksullinen pysäköinti loppuu heinäkuussa


Karjaan juna-aseman pysäköintialue

Tekninen lautakunta on päättänyt, että Raaseporin kaupunki ottaa hoitaakseen Karjaan rautatieaseman pysäköintialueiden ympärivuotisen kunnossapidon. Samalla luovutaan pysäköintialueiden maksullisuudesta jo heinäkuun alussa vain kahden kuukauden jakson jälkeen.

Senaatin Asema-alueet Oy omistaa Karjaan matkakeskuksen etelänpuoleiset pysäköintialueet, joista yhtiö päätti yllättäen tehdä maksullisia toukokuun alussa.

Paikat ovat olleet sen jälkeen enimmäkseen tyhjillään ja autot on pysäköity muualle ilmaisille paikoille. Pysäköinnin maksullisuus saattaa johtaa myös siihen, että osa valitsee toisen liikkumismuodon junan sijasta. Kaupunki katsoo myös, että alueen liityntäpysäköinnin maksullisuus ei tue sen tavoitteita toimivan joukkoliikenneketjun muodostamiseksi.

Kaupunki on neuvotellut sen vuoksi yhtiön kanssa ehdoista, joilla maksullisesta pysäköinnistä voidaan luopua. Tämä onnistuu niin, että kaupunki ottaa vastatakseen pysäköintialueiden ympärivuotisesta hoidosta. Hoitokustannusten arvioidaan olevan 10.000-15.000 euroa vuodessa. Lisäksi on sovittu, että pidemmällä tähtäimellä neuvotellaan maakaupoista radan läheisyydessä.

Tekninen lautakunta hyväksyi käyttöoikeussopimuksen, jonka perusteella pysäköintialueiden käyttöoikeuden saaja vastaa kunnossapidosta, siisteydestä ja turvallisuudesta.

Senaatin Asema-alueet Oy vastaa puolestaan siitä, että pysäköintialueen maksullisuus poistetaan heinäkuun alusta lukien, kun alueen käyttöoikeus siirtyy Raaseporin kaupungille.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ