Entinen kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta on kuollut


SDP:n entinen pitkäaikainen kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta on kuollut. Hän menehtyi keskiviikkona 27. marraskuuta pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana 51-vuotiaana.

Karjaalla vuonna 1968 syntynyt Feldt-Ranta sairastui vatsasyöpään noin 10 vuotta sitten. Sairaus uusiutui alkuvuodesta 2019, jolloin Feldt-Ranta jäi sairauslomalle, eikä asettunut enää ehdolle kevään eduskuntavaaleissa. Hän oli kolmannen kauden kansanedustaja ja myös Raaseporin kaupunginvaltuutettu. Feldt-Ranta valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran keväällä 2007 Uudenmaan vaalipiiristä.

”Huonoja uutisia on aina vaikea kohdata ja kertoa, mutta nekin kuuluvat elämään”, hän kirjoitti tammikuussa saatuaan tiedon syövän uusiutumisesta. Feldt-Rannan puoliso Vesa Kallionpää kertoi kuolemasta torstaina twitter-palvelussa. Monien muiden ohella myös pääministeri Antti Rinne esitti osanottonsa menetyksen johdosta.

”SDP:n varapuheenjohtaja ja entinen kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta on kuollut. Maarit oli vahva ihminen ja taitava kansanedustaja. Omasta ja koko puolueen puolesta lämmin osanotto Maaritin puolisolle, omaisille ja läheisille”, Rinne kirjoitti.

Feldt-Ranta oli puolueensa toinen varapuheenjohtaja. Hän työskenteli myös puoluesihteerinä viime vuosikymmenellä neljän vuoden ajan. Feldt-Ranta sai vuoden 2015 eduskuntavaaleissa yli 8.700 ääntä, mikä oli kolmanneksi eniten Uudenmaan vaalipiirissä. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa äänimäärä oli yli 7.500. Feldt-Ranta työskenteli myös Etelä-Uusimaan toimittajana 1980-luvun lopulla.