Viranomaiset määräsivät tilapäisiä nopeusrajoituksia Hangon vesille


Viranomaiset ovat määränneet väylille tilapäisiä 30 solmun nopeusrajoituksia. Lisäksi viikonlopun Poker run-tapahtumassa on huomioitava 50 solmun maksiminopeus.
Viranomaiset ovat määränneet väylille tilapäisiä 30 solmun nopeusrajoituksia. Lisäksi viikonlopun Poker run-tapahtumassa on huomioitava 50 solmun maksiminopeus.

Hangon läntiselle merialueelle on määrätty tilapäiset nopeusrajoitukset Poker run -tapahtuman ajaksi lauantaina 14. elokuuta. Väyläalueiden nopeusrajoituksia alennetaan tilapäisesti vaaratilanteiden välttämiseksi tapahtuman aikana veneiden reittiajossa.

Väylillä saa ajaa tilapäisesti vain 55 km/h eli enintään 30 solmun nopeudella. Lisäksi Varsinais-Suomen ely-keskus on tehnyt vesiliikennelain mukaisen lupapäätöksen, jonka mukaan tapahtumassa on huomioitava 50 solmun (noin 93 km/h) maksiminopeus.

Rajoitusalueet sijaitsevat osin tapahtuman reitillä sekä sen välittömässä läheisyydessä ja koskevat kaikkia vesilläliikkujia. Rajavartiolaitos tiedotti liikenne- ja viestintäviraston päätöksestä torstaina.

Vesikulkuneuvojen nopeuksia rajoitetaan vesiliikennelain perusteella Hangon ja Kemiönsaaren alueilla. Rajoitukset koskevat mm. väyliä Kistskär-Tulliniemi, Kasnäs-Rosala sekä Högsåra-Biskopsö ja Taalintehdas.

Rajavartiolaitos katsoi lausunnossaan molemmat nopeusrajoitukset tarpeelliseksi vaaratilanteiden ehkäisemiseksi veneilytapahtumassa Hangon läntisellä merialueella. Nopeusrajoitukset sijoittuvat joko risteäville, kapeille, kaarteisille tai rajoitetun näkyvyyden väyläosille, joissa kulkemiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Väylillä on samaan aikaan myös muuta kesäviikonlopun vesiliikennettä.

Traficom totesi lupahakemuksesta antamassaan lausunnossa, että tapahtuman osallistujien tulee kiinnittää erityistä huomiota muihin vesilläliikkujiin. Merivartiostot kiinnittivät puolestaan huomiota siihen, että turvallisuusasiakirjojen mukaan tapahtumassa ei ajeta kilpaa eikä tehdä nopeusmittauksia.

”Huolimatta kyseisten tapahtumaosien puuttumisesta, on todennäköistä että tapahtumaan osallistuvat veneet saattavat käyttää 50-100 solmun nopeuksia. Huomioiden ely-keskuksen lausuntopyynnön turvallisuuden näkökulma ja vesiliikennelain mukaiset alueelliset nopeusrajoitukset, merivartiostojen näkemyksen mukaan kaikilla tapahtuman reitin ajo-osuuksilla tulisi sallia maksimissaan 50 solmun ajonopeus”, merivartiostot lausuivat.

Vastuu turvallisuudesta on tapahtuman järjestävällä Powerness Oy:llä. Tapahtumaan odotetaan viitisenkymmentä venekuntaa. Viime vuoden traagisen onnettomuuden vuoksi Itäsataman edustalla ei järjestetä enää veneiden nopeuskoetta.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ