Etelä-Uusimaa

Inkoossa 36 uutta koronatartuntaa


Inkoossa todettiin kuluneella viikolla 36 uutta koronatartuntaa, mutta tartuntojen todellinen määrä on kunnan terveysviranomaisten mukaaan todennäköisesti huomattavasti suurempi, sillä terveydenhuollon ylikuormittumisen vuoksi lieväoireisten ei voimassa olevien suositusten mukaan pidä hakeutua testiin. Inkoossa on tehty vuonna 2022 tähän mennessä jo 130 karanteeni- ja eristyspäätöstä.

Tartuntojen jäljittämisen keskeyttäminen edellyttää kaikilta vastuullista toimintaa, eli on tärkeä välttää väkijoukkoja ja kontakteja kodin ulkopuolisiin ihmisiin, käyttää kasvomaskia ja pestä kädet, kunta ohjeistaa.

Tällä hetkellä kaikki yli 18-vuotiaat inkoolaiset voivat varata ajan kolmanteen rokotukseen nettipalvelussa.

Aikoja löytyy myös alle 30-vuotiaille miehille. Kunta on saanut avattua myös lisää rokotusaikoja lauantaille 29. tammikuuta 5-11-vuotiaiden ensimmäiselle annokselle.

Inkoossa on ollut ongelmia rokotustietojen siirtymisessä Omakantaan. Vika on korjattu, mutta keskeytyksen aikana syntyneet virheelliset asiakirjat tulee korjata manuaalisesti ja se vie aikaa. Järjestelmätoimittaja ei ole osannut vielä arvioida, milloin kaikki virheet saadaan korjattua.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ