Karjaa-Hanko -rataosan sähköistysurakka valmistui, koeajo perjantaina


Hangon ja Karjaan välinen henkilöliikenne ajetaan jatkossa lähijunilla. Rataosuuden sähköistysurakka on valmistunut ja radan käyttöönottolupa on tarkoitus saada vuoden loppuun mennessä.

Väyläviraston Hyvinkää-Hanko -ratahankkeeseen kuuluva sähköistysurakka Karjaan ja Hangon välisellä rataosalla on pieniä viimeistelytöitä vaille valmis. Sähköistysurakan rakennustyöt aloitettiin loppuvuodesta 2021 ja ne ovat valmistuneet aikataulun mukaisesti.

-Sähköistystöiden valmistuttua rataosa on nyt liikennöitävässä kunnossa. Kaupallisen liikenteen aloittaminen vaatii vielä käyttöönottoluvan, projektipäällikkö Harri Sakki sanoo.

Lupaprosessi on jo käynnissä liikenne- ja viestintäviraston eli Traficomin kanssa. Käyttöönottolupa on tarkoitus saada vuoden 2023 loppuun mennessä.

Karjaan ja Hangon välisellä rataosalla tehdään koeajo perjantaina 17. marraskuuta Sm4-lähijunakalustolla.

-Jatkossa ajamme Karjaan ja Hangon välisen junaliikenteen lähijunilla. Ennen rataosan sähköistystä reitillä oli käytössä kaukoliikenteen kiskobussit. Kerromme liikenteen aloituksesta lisää ja tuomme junaliput myyntiin mahdollisimman pian sen jälkeen, kun Traficom on antanut luvan ottaa rata käyttöön, VR:n lähiliikennejohtaja Anu Punola kertoo.

Hyvinkään ja Karjaan välisellä rataosalla sähköistysurakka jatkuu vielä ensi vuonna. Sähköistystyöt valmistuvat Väyläviraston mukaan kokonaisuudessaan vuoden 2024 loppuun mennessä.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ