BK-naiset törmäsivät taas maalivahtiseinään


Patricia Anckar oli Kauniaisissa BK-46:n paras maalintekijä kuudella osumallaan. (Arkistokuva)

Kauniaisten palloiluhallissa kirjoitettiin tuttua tarinaa, jossa BK-46 sysätään sivuosaan ja vastustajan maalivahti varastaa pääroolin.

Grankulla IFK kampitti karjaalaiset naisten SM-käsipallon ottelussa maalein 31-24 (17-9) ja jatkaa sarjassa kakkosena tasapistein kärkijoukkue HIFK:n kanssa. Yhden voiton kuudesta kamppailusta raapinut BK majailee viimeistä edellisenä viidennellä sijalla.

Granin veräjänvartija Alexandra Olsson torjui 20 kertaa ja vetäytyi lopussa penkille taivaallisella torjuntaprosentilla 56.

-GrIFK:n maalissa pelasi Suomen paras pelaaja. Olsson luki kaikki maalintekotilanteet erinomaisesti, eivätkä pelaajamme saaneet palloa maaliin, päävalmentaja Gustaf Ahlroos kiteytti.

Kyseessä oli kuluvalla kaudella jo neljäs kerta, kun vastustajan maalivahti palkitaan BK:n otteluissa kentän parhaana kolmen tähden pelaajana. Maalivahtien onnistumisia ei käy kiistäminen, mutta BK:n heittovalinnat ja heittojen laatu jättävät myös toivomisen varaa.

Grani johti keskiviikon koitosta jo 11 maalilla, mutta pelasi viimeisen kymmenminuuttisen aikana paljon ilman maalivahtia ja vieraat kaunistelivat lukemia tyhjään rysään.

Heikolla osumatarkkuudella tähän asti SM-sarjassa heittänyt Patricia Anckar sai toisella jaksolla juonesta kiinni ja oli BK:n ahkerin pussittaja kuudella osumallaan. Huolta aiheuttaa puolestaan parhaan maalintekijän Johanna Degerthin nilkkavamma, joka pakotti hänet penkille jo avausjakson puolivälissä.

GrIFK:n tasaisesta rintamasta erottuivat kaikki neljä maaliaan avausjaksolla neljän minuutin sisään änkenyt Amanda Olsson ja toisella jaksolla vielä paremmaksi pistänyt Emily Johansson, jolla ei mennyt neljään maaliinsa edes kolmea minuuttia. Ottelusta lisää Etelä-Uusimaan digilehdessä sunnuntaina 5.11.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ