Kaupunki maksaa korvauksia liikennöitsijöille


Turussa on rekisteröity joukkoliikenteen nimen mukainen verkkotunnus ja samoin on tehty Tampereella. Raasepori ei ole kuitenkaan rekisteröinyt joukkoliikenteelle valitsemansa Bosse-nimen mukaista tunnusta.

Raaseporin kaupunginhallitus on päättänyt maksaa liikennöitsijöille nk. nousukorvausta, kun kaupungissa alkaa kesäkuun alkupäivinä uusi bruttoliikennemallin mukainen sisäinen liikenne.

Sisäisen joukkoliikenteen lipputulot tulevat jatkossa kaupungille. Lippujen hintoja on voitu alentaa, ja sen vuoksi markkinaehtoisesti ja yhteishankinnoilla järjestetyn liikenteen harjoittajille on maksettava korvaus.

Raaseporin alueella liikennöitsijöille maksetaan matkakohtainen 3,40 euron nousukorvaus kompensoimaan lipputulojen menetyksiä halvemmista Waltti-lipuista. HSL-alueella maksetaan nousukorvausta 2,46 euroa, mutta Raaseporissa se on suurempi, koska matkustajia on vähemmän. Kustannusten arvioidaan olevan 60 000-70 000 euroa vuodessa.

Hyötyinä mainitaan yhtenäinen Bosse-liikenne Raaseporin alueella ja se, että kaikki vuorot löytyvät Bosse-reittioppaasta. Lisäksi kaikki lipputuotteet kelpaavat Raaseporin alueella.

Kaupunkikehitysjaosto päätti maaliskuussa antaa Raaseporin joukkoliikenteelle nimen Bosse. Kaupunki ei ole rekisteröinyt kyseistä verkkotunnusta ainakaan vielä, vaan liikennepalvelut löytyvät muista osoitteista.

Turun seudulla palveluille on rekisteröity kuitenkin Föli-nimen mukainen joukkoliikenneosoite samoin kuin Tampereella, jossa joukkoliikennepalvelut ovat nettiosoitteessa nysse.fi.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ