Poliisilla riitti tehtävää pääsiäisenä Länsi-Uudellamaalla


Länsi-Uudenmaan poliisilla riitti tehtävää pääsiäisenä ja tehtävämäärältään viikonloppua luonnehditaan vilkkaaksi. Liikenteessä ajonopeudet nousivat suuriksi ja monen kaahailijan kevät jatkuu ilman ajokorttia.

Liikennettä valvottiin pääväylien lisäksi siellä, missä talven jäljiltä paljastunut tie usein saa kaasujalan painavaksi.

Suuria ylinopeuksia

Valvontaa kohdistettiin näin mm. Porkkalantielle Kirkkonummella. Rajoitus on tiellä monin paikoin korkeintaan 60 kilometriä tunnissa, mutta poliisi tapasi kuljettajia, jotka ajoivat yli 120 kilometrin tuntinopeudella.

Nopeudet nousivat korkeiksi myös kantatiellä 51, Länsi-Uudenmaan poliisi tiedotti keskiviikkoaamuna viikonlopun tehtävistä. Maanantaina Karjaan kohdalla poliisi havaitsi muita ohitelleen moottoripyöräilijän, jonka nopeus nousi 162 kilometriin tunnissa 80 tuntikilometrin rajoitusalueella. Kirkkonummen kohdalla tavoitettiin samaisella tiellä 159 kilometrin nopeudella satasen rajoitusalueella ajanut motoristi, joka ohitteli edellä ajavia oikealta ja autojen välistä keskiviivan kohdalta.

Väkivaltaa kodeissa

Poliisia tarvittiin pääsiäisviikonloppuna myös useassa kodissa mm. aikuisten kesken käydyn välienselvittelyn vuoksi. Poliisi kohtasi myös perheväkivaltaa ja ainakin yhdessä tapauksessa paikalla oli lapsia.

-Väkivallan lisäksi näissä tilanteissa usein uhataan esimerkiksi teräaseella, ja harmillisesti pääsiäisviikonloppuna kättä pidempää myös käytettiin. Alkoholi kuuluu usein asiaan. Aina kun paikalla on lapsia, poliisin lisäksi perheen tapaa tilanteen yhteydessä myös sosiaalialan ammattilaiset, jotta perhe saa apua ja tukea, apulaispoliisipäällikkö Kimmo Markkula kertoo.

Julkisilla paikoilla poliisi valvoi pääsiäisviikonloppuna menoa myös ravintoloiden edustoilla ja lisäksi seurattiin nuorison liikehdintää.

Raaseporissa henkilöstövaje

Raaseporin poliisiaseman lupapalveluissa palvellaan poikkeuksellisesti vain ajanvarausasiakkaita keskiviikosta perjantaihin 12.-14. huhtikuuta äkillisen henkilöstövajeen vuoksi.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos pahoittelee tilannetta ja pyytää, että asiakkaat jotka eivät ole varanneet aikaa etukäteen, asioivat tällä viikolla esimerkiksi Lohjan poliisiasemalla.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ