Hangossa selvitetään ruokamyrkytysepidemiaa


Osterit (arkistokuva)

Hangossa lauantaina 18. helmikuuta järjestettyyn tapahtumaan liittyen on havaittu epätavallisen paljon vatsaoireita. Eteläkärjen ympäristöterveys on alkanut selvittää mahdollista ruokamyrkytysepidemiaa, jonka epäillään johtuvan ostereista. Selvitettäväksi tulee mm. mahdolliset yhteydet muihin sairastapauksiin Suomessa, jotka liittyvät ostereihin.

-Yksittäisen tapahtuman järjestäjien avulla osallistujille on voitu lähettää kysely, jonka tietoja voidaan hyödyntää selvitystyössämme, Eteläkärjen ympäristöterveysvalvonnan johtaja Katianna Kuula kertoo.

Kaikki asiaan liittyvät henkilöt on onnistuttu tavoittamaan. Kuulan mukaan kyse on joistakin kymmenistä henkilöistä.

-Vaikuttaa siltä, että ostereista olisi kyse, Kuula sanoo ja toteaa, että ostereita ei ole tarjoiltu hankolaisissa ravintoloissa.

Hangon tapauksissa selvitetään myös mahdollista yhteyttä Helsingissä todettuihin ruokamyrkytyksiin. Helsingin kaupunki tiedotti viime viikon perjantaina selvittävänsä ruokamyrkytyksiä, jonka aiheuttajaksi on epäilty useissa ravintoloissa ja pop up -tapahtumassa tarjoiltuja ostereita.

Helsingissä oli tiedossa eilen jo noin 150 ruokamyrkytystä. Henkilöt ovat ilmoittaneet sairastuneensa syötyään ostereita 8.-26. helmikuuta. Sairastumiset liittyvät ranskalaisiin ja hollantilaisiin ostereihin. Maahantuojat ovat jo vetäneet osterieriä pois markkinoilta.

-Osterit syödään raakana ja ne suodattavat vettä, jossa niitä kasvatetaan. Tämän vuoksi ne ovat tavallista riskialttiimpi elintarvike. Jokaisen tuleekin itse arvioida oma tilanteensa ja riskit ennen ostereiden syöntiä, Kuula opastaa.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ