Takaa-ajo päättyi Karjaan keskustaan – katso video


Valtatiellä 25 Tammisaaren ja Karjaan välillä alkoi keskiviikkoiltana hieman kello kahdeksan jälkeen takaa-ajo, joka päättyi Karjaan keskustaan Elina Kurjen kadulle puolisen tuntia myöhemmin viiden poliisipartion toimesta.

Tilanne alkoi, kun autoilija jätti noudattamatta poliisipartion pysähtymiskäskyn ja lähti ajamaan pakoon.

Katso tästä video Karjaan keskustassa:

Lukijan video

-Varsin pitkään kestäneen takaa-ajon aikana mentiin edestakaisin valtatietä sekä Bäljarsin alueella ja lopulta Karjaan keskustaan, jossa ajettiin katujen lisäksi myös kevyen liikenteen väylillä, rikoskomisario Mats Sjöholm kertoo.

Jalkakäytävillä ajettiin ainakin Ratakadulla päivittäistavarakauppojen läheisyydessä. Autoilija ajoi takaa-ajon aikana myös huomattavaa ylinopeutta ja muut autoilijat joutuivat väistämään pakenijaa välttääkseen törmäyksen.

Sjöholm luonnehtii tapausta vakavaksi ja toteaa olleen onni, ettei kukaan jäänyt pakenijan alle tapahtumien aikana. Autoilija yritti lähteä vielä jalkaisin karkuun Karjaan keskustassa auton pysäytettyään, mutta poliisit juoksivat tämän nopeasti kiinni lähikorttelista.

1970-luvulla syntynyttä miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Epäillyllä on tilillään entuudestaan vastaavanlaisia rikoksia.

Vielä torstaiaamuna ei ollut varmuutta siitä, onko tällä voimassa oleva ajo-oikeus. Takaa-ajon päätyttyä koirapartion kanssa tarkastetusta autosta on tiettävästi ajoneuvovero maksamatta ja myös vakuutusmaksu tai rekisteröinti on laiminlyöty.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ