Lakko keskeyttää jätteenkuljetuksia Länsi-Uudellamaalla


AKT:n keskiviikkoaamuna aloittama lakko vaikuttaa myös Länsi-Uudenmaan kunnissa sekajätteen ja pakkausjätteiden tyhjennyksiin. (Kuva: Rosk´n Roll)

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n keskiviikkoaamuna aloittama lakko vaikuttaa jätekuljetuksiin myös alueellisen jätehuoltoyhtiö Rosk’n Rollin toimialueella.

Lakko vaikuttaa Länsi-Uudenmaan kunnissa sekajätteen ja pakkausjätteiden tyhjennyksiin. Sekajätteen tyhjennyksistä pyritään hoitamaan ensisijaisesti koulujen, sairaaloiden, palveluasumisen ja taloyhtiöiden jäteastiat, yhtiö tiedottaa.

Pakkausjätteitä, eli muovia, kartonkia ja metallia, ei kuljeteta lakon aikana lainkaan Länsi-Uudellamaalla. Myös ekopisteet voivat täyttyä. Biojätteet jäävät tyhjentämättä ainakin osittain Hangossa, Raaseporissa ja Inkoossa.

-Jäteastian täyttyessä omakotitaloissa voi varastoida jätteitä jonkin aikaa omalla kiinteistöllä, esimerkiksi varastossa tiiviisti pakattuna. Biojätettä voi tilanteen vaatiessa laittaa kohtuullisia määriä sekajäteastiaan, kuljetuspäällikkö Mika Toivari opastaa.

Kun jätteet tullaan jossain vaiheessa taas keräämään, voi jäteastian viereen jättää seuraavan tyhjennyksen yhteydessä lisäjätesäkin maksutta. Jätteitä voi viedä myös jäteasemille. Sekajätteen vieminen asemalle maksaa, mutta pakkausjätteitä voi viedä niihin maksutta.

Niille asiakkaille, jotka ovat ilmoittaneet jäteyhtiölle matkapuhelinnumeronsa, lähetetään tekstiviestit väliin jäävistä tai myöhästyvistä tyhjennyksistä. Lakon on ilmoitettu kestävän tässä vaiheessa viikon eli helmikuun 21. päivään asti. Lakon päätyttyä kestää vielä jonkin aikaa ennen kuin väliin jääneet jätekuljetukset saadaan kurottua kiinni.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ