Etelä-Uusimaa

BK-46 puolusti Granin pötkölleen


Miksu Heinonen tuuletti Kauniaisissa täyttä pistepottia ja ottelun parhaan pelaajan palkintoa. (Arkistokuva)

Kauniaisten palloiluhallissa metsästettiin maaleja kissojen ja koirien kanssa miesten SM-käsipallon melskeessä. BK-46 löysi niitä lopulta enemmän ja pinnisti Grankulla IFK:n mattoon lukemin 22-26 (13-13).

Niukkamaalinen ottelu ei tullut yllätyksenä, kun kyse oli GrIFK:n koitoksesta. Liigassa on pelattu tähän asti kahdeksan alle 50 nyytin kamppailua ja Granilla on ollut näppinsä pelissä kuudesti. Huvilakaupungin hemmot eivät maaleilla huvittele, mutta ovat toisaalta pitäneet oman pään yhtä puhtaana kuin kärkikaksikon muodostavat Cocks ja BK.

Ajatus kirkastui

Norjassa lauantaina eurocupia pelannut BK kulkeutui keskiviikkona Kauniaisten luolaan kankeasti ja vietti avausjaksoa tappioasemassa.

-Huomasi hyvin, että meillä oli takana kaksi kovaa europeliä. Uskon, että joidenkin pelaajien ajatukset olivat vielä niissä otteluissa, valmentaja Andreas Rönnberg totesi.

Pelin parhaana palkittu maalivahti Miksu Heinonen oli samoilla linjoilla.

-Oli kyllä tosi vaikea peli. Ei ole helppoa tulla arki-iltana tänne luolaan Norjassa vietetyn viikonlopun jälkeen. Olimme avausjakson unessa, sitten onneksi kokosimme itsemme lähemmäs omaa tasoa toisella jaksolla, hän totesi.

Ruuvi kiristyi

Heinonen torjui kakkospuoliskolla katseenkestävällä 44 prosentin tarkkuudella, kun vieraat kiristivät puolustusruuvia. Ensimmäisellä 30-minuuttisella ongelmia aiheuttaneet Anthony Hellakoski ja Peik Sjöblom lyötiin rautoihin, eikä Grani saanut enää mitään aikaan edes ilman maalivahtia pelatessaan.

Kotijoukkue virui nollilla yli kymmenen minuutin pätkän ja BK pyrähti 16-23-johtoon. Jac Karlssonia peluutettiin kakkosjaksolla pelkästään puolustuksessa ja sekin tuntui tepsivän. Oliver Nordlund toi samalla vikkelämpää jalkaa hyökkäyspeliin.

Tehokkaalla tuulella olleista laitureista Linus Sjöman pääsi pitkästä aikaa kunnolla vauhtiin ja viimeisteli virheettömästi. Nico Rönnberg ei maaleilla mässäillyt, mutta syötti kottikärryllisen osumia ja hankki neljä jäähyä.

Jos samaan aikaan Karjaalla käydyssä naisten SM-ottelussa ei nähty jäähyn jäähyä, niin Kauniaisissa miestä määrättiin solkenaan istunnolle. Isännille kirjattiin toisella jaksolla lähes yhtä paljon kaksiminuuttisia (6) kuin maaleja (9). Keskuspuolustajat Fredrik Forss ja Kalle Kankaanpää roikkuivat Rönnbergin liiveissä ja kuittasivat molemmat punaisen kortin kolmella kakkosella.

Ottelutilastot

BK-46: Sebastian Säkkinen 6/8 (7 m 3/4), Linus Sjöman 6/6 (7 m 1/1), Nico Rönnberg 4/11 (7 m 0/1), Miska Henriksson 3/5, Oliver Nordlund 2/7, Igor Skyba 2/6, Robin Sjöman 2/3, Roy Lindqvist 1/1, Jac Karlsson 0/1, Jonathan Ekman 0/1.
Maalivahdit: Miksu Heinonen (60 min.) 12 torjuntaa.
Jäähyt: Skyba ja Henriksson 2 x 2 min, R. Sjöman, Rönnberg 2 min. Maalit Granille 9-2.
Pallonmenetykset: 11.
GrIFK: Peik Sjöblom 4/11, Anthony Hellakoski 3/9, Karim Mbembela 3/5, Alexander Qvist 2/5, Erik Åkermarck 2/4 (7 m 0/1), Gustav Svanbäck 2/2 (7 m 1/1), Miro Koljonen 1/2, Jere Kantee 1/2 (7 m 0/1), Fredrik Forss 1/1, Kalle Kankaanpää 1/1, Fredrik von Troil 1/1, Niklas Zilliacus 1/1.
Maalivahdit: Patrik Roslander (54 min.) 14 torjuntaa, Niklas Zilliacus (6 min.) 2.
Jäähyt: Forss ja Kankaanpää 3 x 2 min, Koljonen, Qvist 2 min. Maalit BK:lle 11-1.
Pallonmenetykset: 15.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ