EIF:n kausi päättyi tappioon ja kaaokseen


EIF:n kausi miesten jalkapallon Ykkösessä ei saanut onnellista loppua, vaan päättyi onnettomissa merkeissä. EIF hävisi pudotuspelikarsinnoissa Pietarsaaressa Jarolle 2-1 (2-1) ja hermokontrollinsa hukanneet tammisaarelaiset kuittasivat loppuhetkien kyläkäräjillä kolme punaista korttia.

Jaron matka jatkuu karsintojen seuraavaan vaiheeseen TPS-otteluun, kun taas liiganousutavoitteensa kanssa toistamiseen karille ajanut EIF siirtyy syyslomille.

Vanha koira puraisi

Jaro junaili avausjaksolla johtoon, kun Jacob Bushuen kelpo keskitys löysi erikoistilanteen jälkeen ylös jääneen toppari Johan Brunellin, jonka pusku painui pömpeliin. Vieraat veivasivat tuossa tuokiossa tasoihin Stanislav Efimovin osumalla. Yassin Daoussin keskityksen ja Oskari Sallisen sutimisen jälkeen pallo päätyi vaarallisen venäläispelaajan ulottuville ja verkko soi.

EIF kuitenkin torkahti samoin tein ja isännät marssivat minuuttia myöhemmin taas keulille. Jim Myrevik tuikkasi turhan helposti Bushuen läpi ja jenkki sijoitti kuulan ohi Sergei Lazarevin, joka hankittiin karsintojen kynnyksellä poikkeusluvalla Kokkolan KPV:stä veräjälle paikkaamaan maalivahtivajetta.

Entinen EIF-kippari Bushue osoitti jälleen lujuutensa keskikentän kaivuuhommissa, mutta rokotti vanhaa seuraansa myös yllättävillä hyökkäystehoilla.

Jaron olisi kaiken järjen mukaan pitänyt mennä jakson lopussa 3-1 -johtoon, mutta karkuun juossut Myrevik osui tolppaan ja pupelsi paluupallon vielä uudemman kerran pystypuuhun, vaikka maali ammotti jo tyhjyyttään. EIF oli avausjaksolla liemessä Jaro-kärki Alhaji Geron kanssa nigerialaisen ollessa vahvalla target-pelaamisellaan illan vakuuttavin ilmestys.

Pietarsaarelaiset eivät kakkospuoliskolla enää pahemmin uhitelleet, vaan keskittyivät yhä tarkemmin ja oikein onnistuneesti varjelemaan omaa maalia.

EIF sai kyllä myllytystä aikaan, mutta Jaro-vahti Mikita Savchenko joutui vain kertaalleen töihin, kun hän torppasi Efimovin vapauttaman Sallisen yrityksen. Efimovinkin juonikkuus lopulta hiipui ja hän valui 77. minuutilla vaihtoon.

Meni tunteisiin

Valtaosa EIF:n maalintekoyrityksistä lähti tapojensa mukaan hanakasti, mutta villillä sihdillä laukoneen Valdrin Rashican lapikkaasta. Jo yhdeksännellä minuutilla keltaisen kortin napannut Rashica oli tavoilleen uskollinen myös siinä, että suu kävi ja rapatessa roiskui.

Lisäajalla hän kippasi pelitilanteen ulkopuolella Markus Kronholmin täysin turhaan kumoon ja pokkasi väistämättömältä vaikuttaneen toisen keltaisen kortin ja ulosajon. Siitä leimahti kentälle armoton torikokous, jonka tiimellyksessä erotuomari Petri Viljanen passitti myös päävalmentaja Filipe Pedron purnaamisesta katsomoon.

Peli jatkui vielä 10. lisäaikaminuutille ja EIF huusi rankkarin perään, kun Simon Lindholmin veto kävi lähellä Brunellin kättä. Televisiokuvan perusteella pallo kimposi kuitenkin Brunellin reidestä kulmaksi. Bruno Miguel tiuski tilanteesta kortin ja brassipeluri kävi päätösvihellyksen soitua vielä sen verran loppukahakassa rähjäämässä, että sai hänkin toisen varoituksen myötä punaisen. Tämä oli hänelle jo kauden kolmas ulosajo.

Ottelusta muodostui panostensa mukaisesti kiihkeä taistelu, jossa epätoivoisesti tasoitusta jahdannut EIF menetti lopulta malttinsa. EIF:lle jaettiin pelissä yhdeksän keltaista ja kolme punaista korttia. Koko ottelussa jaettiin kaikkiaan 12 keltaista korttia.

Tuomari Viljasellakaan ei pysynyt touhu täysin näpeissä, eivätkä ajanpeluuta harrastaneen kotijoukkueenkaan kaikki temppuilut kestäneet päivänvaloa. EIF:n kasetin hajoaminen oli silti korutonta katsottavaa. Ykkösen tämän kauden slogan ”menee tunteisiin” toteutui tammenlehdillä kauden päätteeksi varsin värikkäällä tavalla.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ