Pelastuslaitokselta säävaroituksia – ”ei onneksi zombeja”


Kuva: L-U pelastuslaitos

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos antoi tiistaina illansuussa tälle päivälle useita säävaroituksia. Alueella varoitetaan keskiviikkona 17. elokuuta helteestä, rajusta ukkosesta ja ukkospuuskista sekä runsaasta sateesta. Alueella on voimassa myös metsäpalovaroitus.

”Keskiviikolle on annettu useita varoituksia, ei onneksi zombeja myöskään Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueelle”, pelastuslaitoksen sosiaalisen median julkaisussa kirjoitettiin.

Länsi-Uudellamaalla oli saatu mitä ilmeisimmin innoitusta Keski-Pohjanmaan kollegoilta, jotka olivat twiitanneet aiheesta hieman aiemmin tiistaina tähän tapaan: ”Meteorologit varoittelevat huomenna keskiviikkona kiusaksemme saapuvista ukkosista, rankkasateista sekä jopa rakeista ja trombeista. Onneksi ei zombeista. Jää nähtäväksi.”

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos muistuttaa myös riittävästä vedenjuonnista helteellä, ja erityisen tärkeää on huolehtia lasten ja ikäihmisten hyvinvoinnista.

Pelastuslaitos hälytettiin tiistaina illansuussa sammuttamaan keskisuurta rakennuspaloa Inkoon Museotielle. Paikan päällä selvisi, että Kyrkfjärdens skola -koulun eräässä luokkahuoneessa oli kärähtänyt loisteputki, josta syntyi savua. Tilat tuuletettiin ja sähkömies jatkoi tilanteen hallintaa.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ