Etelä-Uusimaa

BK tasoitti finaalisarjan hurjalla voitolla


Nico Rönnberg palasi tasolleen ja teki toisella puoliajalla mitä halusi.

Tunnelmat vaihtuvat miesten SM-käsipallon finaalisarjassa kuin Kanarian ja Kuhmon välillä. Ensimmäisessä ottelussa vahvasti esiintynyt Dicken otti toisessa pelissä lukua, kun BK-46 pisti Pirkkolassa pirskeet pystyyn ja käänsi vastoinkäymiset voitoksi.

Loppunumerot 17-27 (10-11) kertoivat karua kieltään ja puntit ovat nyt tasan 1-1. Kolmas kamppailu käydään lauantaina Karjaalla.

Väki väheni, pidot paranivat

Vaati kovaa kanttia väittää toisen jakson alussa, että BK vyöryy näin vakuuttavaan voittoon. Anton Remyn etenemisen turhan häijysti pysäyttänyt Oscar Kihlstedt passitettiin suoralla punakortilla pellolle ja varpaansa telonut Markus Viitkar ontui kaksi minuuttia myöhemmin loppupelin ajaksi syrjään.

Joukkueesta hävisi hetkessä kaksi tukipilaria ja koko keskuspuolustus tilanteessa, jossa vieraiden johto oli kaksi maalia.

-En viitsi sanoa, mitä sillä hetkellä ajattelin, Kihlstedt hymähti. Hän oli ulosajostaan mietteliäänä.

-Yritin kevyellä väliintulolla pysäyttää kontrauksen ja on ihan tulkinnasta kiinni, antaako siitä jäähyn vai punaisen, Oscar tuumi. Valmentaja Andreas Rönnberg ei tilannetta nähnyt, koska keskusteli samaan aikaan toisen tuomarin Magnus Rothin kanssa.

-Sen kuitenkin sanon, että jos näissä peleissä aletaan nostaa suoria punaisia, niin pitää tehdä jotain todella rumaa, hän totesi. Takaiskut eivät BK:ta lannistaneet, vaan pikemminkin piristivät.

Alex Lignell ja Robin Sjöman sujahtivat keskuspuolustukseen kuin sukat jalkaan ja yhteen kasvaneen joukkueen taisteluilme oli vertaansa vailla. Samaan aikaan Dicken jähmettyi ja heitti tilaisuuden hukkaan. Joukkueelle tyypillinen tarkka ja varovainen peli muuttui lähes pelokkaaksi pälyilyksi, kun se odotti enemmän BK:n seuraavaa liikettä oman kovistelun sijaan. Pallokerhon toisen jakson puolustuspeli oli hävyttömän hyvää.

-Seitsemän päästettyä maalia, se puhuu puolestaan. Kauden parasta puolustuspeliä, Lignell kehui.

Varmasti torjuneen Miksu Heinosen ei edes tarvinnut esittää ihmeitä, kun puolustus ajoi Dickenin usein vähemmän vaarallisiin rakoihin. Maalihirmu Max Granlund on onnistunut parhaiten kiertäessään vasemman pakin tontiltaan keskelle kakkos-kolmosväliin heittämään, mutta se reitti tukittiin Lignellin johdolla.

-Max tulee heittämään ne 6-8 maaliaan, mutta kaiken muun pyrimme ottamaan pois. Ohjasimme peliä sinne, minne halusimmekin, ja kaikki meni puolustuksessa ihan nappiin, Rönnberg sanoi.

Rönnbergin revanssi, Lignellin loisto

Nico Rönnberg otti revanssin nihkeästi sujuneesta avausottelusta ja hallitsi tapahtumia toisella jaksolla. Avauspuoliskolla hän ei vielä päässyt vauhtiin, mutta Kihlstedtin punaisen jälkeen lamppu syttyi ja Nico alkoi tehdä mitä tahtoi.

Dickenin valmennus myös jäätyi, sillä Rönnbergin erikoisvartiointi tuntui täysin selvältä ratkaisulta tilanteessa, missä Kihlstedt oli sivussa ja kuumeinen Oliver Nordlund jo valmiiksi poissa yhdeksän metrin kalustosta. Sitä ei kuitenkaan tehty, ja supersankarin vaihteen silmään lyönyt Rönnberg rokotti kovalla kädellä. Esiin nousi myös Lignell, jota eivät punakortit ja loukkaantumiset hetkauttaneet.

Alex Lignell näytti Pirkkolassa mikä hän on miehiään.

-Harmillisia asioita, mutta en ajatellut niistä sen kummempia. Jonathan Ekman, Robin Sjöman ja minä saimme vain ottaa isompaa vastuuta. Meillä on penkillä hyviä pelaajia ja pystymme tällaisessakin tilanteessa homman hoitamaan, Lignell sanoi.

Hän pelasi kauden parhaan ottelunsa kreivin aikaan murtautuen päättäväisesti maalintekoon ja ravistellen Granlundia puolustuksessa. Arvaamaton Lignell pelaa aina itsevarmoin elkein, vaikka peliaika on kortilla.

-Suurempi vastuu sopii minulle oikein hyvin. Pelaisin mielelläni isompiakin minuutteja, hän totesi.

-Alex on yksi niistä pelaajista, jotka eivät pääse pelaamaan kovin paljon, mutta pystyvät auttamaan joukkuetta. Hyvänä päivänä hän kykenee juuri tällaiseen peliin, valmentaja sanoi.

BK:n hyvästä päivästä varma merkki on aina se, kun laituri Sebastian Säkkinen kiskaisee yhdeksän metrin heiton sisään. Näin hän teki 16-23 -maalissa, joka johti toisella jaksolla sulaneen maalivahti Mikael Mäkelän penkkikomennukseen.

-Kaikki ovat sitä mieltä, ettei ”Bastin” pitäisi lähteä noihin heittoihin. Sitten hän upottaa sen vielä jalkojen välistä, Lignell pyöritti päätään.

Meteliä pönttöön, energiaa puseroon

BK:n peliä nostatti melkoista meteliä pitänyt faninurkkaus, joka loi täyteen pakattuun halliin kotoisan tunnelman.

BK-fanit olivat Pirkkolan hallissa kuin kotonaan.

-Kannattajilla oli tänään hemmetinmoinen meininki. Tunnelma oli jopa parempi kuin ensimmäisessä ottelussa Karjaalla, Lignell virkkoi. BK:lla oli keskiviikkona muutenkin enemmän virtaa vääntämiseen kuin ensimmäisessä otoksessa.

-Silloin useampi pelaaja oli sairastellut viikolla ja se näkyi pelissä. Tänään oli ihan eri tavalla energiaa, Lignell sanoi.

-Pelaajien puolesta harmitti, miten meidät vain lytättiin sen tappion jälkeen. Emme pelanneet hyvin, mutta kaikki eivät tiedä, millaiset lähtökohdat olivat siihen otteluun, Andreas Rönnberg totesi. Jos joku ehtikin epäilemään BK:n kykyjä, niin vastaus kaikui kirkkaasti Pirkkolan hallissa.

-Kun hävisimme täällä marraskuussa, niin se johtui pitkälti samasta syystä kuin ensimmäisen finaalipelin tappio, eli puutteellisesta joukkuepelistä. Nyt kaikki taistelivat yhdessä ja tältä se silloin näyttää, Kihlstedt mainitsi.

-Odotukset ja paineet ovat kovat ja ehkä joillakin pelaajilla oli vielä ensimmäisessä pelissä vaikeaa käsitellä niitä. Uskon, että tämän voiton myötä pahin stressi laukeaa ja pelaamme jatkossa rennommin, valmentaja Rönnberg tuumi.

Ottelutilastot, BK-46: Nico Rönnberg 13/18 (7 m 4/4), Alex Lignell 4/7, Markus Viitkar 4/6, Linus Sjöman 3/4, Sebastian Säkkinen 2/3, Oscar Kihlstedt 1/4, Jonathan Ekman 0/1, Miska Henriksson 0/1. Yhteensä 27/44 (61 %).
Maalivahdit: Miksu Heinonen (60 min.) 10 torjuntaa.
Jäähyt: Kihlstedt 2 min + suora punainen kortti, Robin Sjöman 2 x 2 min, Rönnberg, Henriksson 2 min. Maalit Dickenille 5-4.
Pallonmenetykset: 11.
Dicken: Max Granlund 6/12, Filip Söderlund 4/6, Benny Broman 1/5, Anton Remy 1/4, Ian Martin 1/4, Armi Pärt 1/2, Joacim Broman 1/2, Thomas Hollfast 1/1 (7 m 1/1), Mikael Mäkelä 1/1. Yhteensä 17/37 (46 %).
Maalivahdit: Mikael Mäkelä (52 min.) 10 torjuntaa, Tuomas Laitinen (8 min.) 1.
Jäähyt: Granlund 2 x 2 min, Söderlund, Martin, Hollfast 2 min. Maalit BK:lle 5-1.
Pallonmenetykset: 17.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ