Etelä-Uusimaa

Arkinen ry:n ruoka-aputoiminta kiellettiin


Eteläkärjen ympäristöterveys on todennut epäkohtia Arkinen ry:n ilmoittamattomassa ruoka-aputoiminnassa ja kieltänyt Inkooseen tukeutuvan toiminnan, kunnes sen elintarviketurvallisuudesta voidaan varmistua.

Ruoka-apuun lahjoittavia ja sitä vastaanottavia pyydetään huomioimaan tämä toiminnassaan. Tässä vaiheessa ei ole Eteläkärjen ympäristöterveysalueen johtaja Katianna Kuulan mukaan täysin selvää kuinka laajalla alueella ruoka-apu on toiminut, ja sen vuoksi asiasta lähetettiin myös lehdistötiedote.

-Toiminnasta voi aiheutua vaaraa ja koska meillä on siitä puutteelliset tiedot, teimme tällaisen päätöksen pikaisesti. Sen perusteella mitä olemme nähneet ja saaneet toiminnasta selville, voidaan todeta että kaikki ei ole ehkä mennyt niin kuin olisi pitänyt, Kuula sanoo. Ympäristöterveysalueen tiedossa ei ole, että yhdistyksen jakamasta ruoka-avusta olisi aiheutunut asiakkaille terveyshaittaa. Asiasta annetaan lisää tietoa mikäli tarvetta ilmenee.

Aatteellisen yhdistyksen kotipaikaksi on merkitty Raasepori ja postiosoite on yksityiselle kiinteistölle Inkoossa. Raaseporin kaupunki myönsi uudelle Arkinen työryhmä -yhdistykselle vuoden 2020 kesäkuussa 1.500 euron toiminta-avustuksen. Haettu summa oli 6.600 euroa.

Hakemuksen mukaan työryhmä toimittaa vähäosaisille, lähinnä perheille ja vanhuksille, ruoka- ja vaateapua sekä tukea asumiseen. Suurimmaksi menoeräksi avustushakemuksessa mainittiin ruoka-avun kuljetuskustannukset.

Ruoka-aputoiminta on lain mukaan ilmoitettava kunnalliselle elintarvikevalvontaviranomaiselle. Ruokaa lahjoittavat ja muut tukijat voivat tarkastaa toiminnan asianmukaisuuden pyytämällä rekisteröintitodistuksen nähtäväksi. Rekisteröinti on edellytys toiminnan valvomiselle ja vaatimusten noudattamisen seuraamiselle.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ