Etelä-Uusimaa

Koronaluvut edelleen nousussa Raaseporissa


Raaseporissa todettiin marraskuun kahdella ensimmäisellä viikolla 89 uutta koronatapausta. Ilmaantuvuusluku viikoille 44-45 on siten 323/100.000 asukasta.

Koronan ilmaantuvuus ylittää Raaseporissa aiemmat luvut koko epidemian aikana jo kolmannen kerran peräkkäin. Lokakuussa ilmaantuvuus oli 214 ja marraskuun ensimmäisellä viikolla 305 sataatuhatta asukasta kohti.

-Meillä on paljon tartuntoja ja valitettavasti myös kaksi viikkoa sitten alkanut epidemia vuodeosastolla, johtava lääkäri Tove Wide tiedottaa. Kaupunki ei tiedottanut kuitenkaan enää osastolla sairastuneiden määrästä.

Vuodeosaston epidemia on aiheuttanut myös pulaa hoitopaikoista ja hoitavasta henkilökunnasta. Myös potilaiden kuntoutus on vaikeutunut eristyksen vuoksi. Vuodeosaston vierailukielto jatkuu edelleen.

-Vetoamme asukkaisiin, että he käyttäisivät kasvomaskia yleisillä paikoilla ja ottaisivat rokotteen. Rokotetutkin voivat saada tartunnan ja tartuttaa edelleen, mutta uusi tartuntaketju alkaa yleensä rokottamattomasta henkilöstä. Kahdesti rokotetuilla tauti on myös usein oireeton tai lievä, Wide muistuttaa.

Voimakkaasti heikentynyt tartuntatilanne aiheuttaa tällä hetkellä kovaa painetta terveyden- ja sairaanhoidon toiminnoille Raaseporissa. Tartunnanjäljitys, rokotus, ajanvaraus ja sairaiden hoito vaatii tällä hetkellä erityisen paljon resursseja. Myös puhelinajanvaraukseen on jono epidemiatilanteen vuoksi ja takaisinsoittopalvelussa voi olla viivettä. Kaupungin soitto tulee aina tuntemattomasta numerosta.

Myös influenssarokotukset jatkuvat. Seuraava influenssarokotustilaisuus ilman ajanvarausta järjestetään 18. marraskuuta kello 14-18 Tammisaaressa Tammikujalla entisessä Hagakodissa. Kyseinen aika on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat oikeutettuja maksuttomaan influenssarokotukseen.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ