Yksi kuoli ja kaksi loukkaantui nokkakolarissa Inkoossa


Arkistokuva

Yksi ihminen kuoli ja kaksi loukkaantui liikenneonnettomuudessa Inkoossa kantatiellä 51 tiistaina iltapäivällä. Onnettomuudessa oli osallisena kaksi henkilöautoa ja kevyt ajoneuvoyhdistelmä, Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedottaa.

Kantatie oli poikki onnettomuuden vuoksi molempiin suuntiin lähes neljä tuntia Kaunislahdentien risteyksen ja maantien 186 liittymän välillä. Kiertotie onnettomuuspaikan ohi järjestettiin Mustion ja valtatien 25 kautta.

Tie saatiin avattua liikenteelle pelastus- ja raivaustöiden jälkeen vasta hieman ennen iltayhdeksää. Onnettomuus sattui maantien 186 risteyksestä noin 1,5 kilometriä Karjaan suuntaan.

-Tilanne sai alkunsa, kun henkilöautoa kuljettanut mies lähti ohittamaan edellään ajanutta kevyttä ajoneuvoyhdistelmää. Ohituksen aikana auto törmäsi vastaantulevan henkilöauton keulaan, komisario Hannu Kontola kertoo.

Ohittamaan lähteneen auton kuljettaja menehtyi ja vastaan tulleen auton kuljettaja ja matkustaja loukkaantuivat. Poliisilla ei ollut keskiviikkona iltapäivällä tietoa sairaalaan kuljetettujen loukkaantuneiden tilasta. Onnettomuudessa myös ajoneuvoyhdistelmä suistui tieltä, mutta sen kuljettaja ei loukkaantunut.

Onnettomuutta tutkitaan Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen vaativassa liikennerikostutkinnassa. Myös tutkijalautakunta selvittää tapausta. Tutkinnanjohtaja Kontola kertoo tutkinnan olevan alkuvaiheessa ja mahdollisten päihteiden osuus selviää oikeuslääketieteellisten tutkimusten jälkeen.

Alustavasti asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kahtena vammantuottamuksena. Esitutkinnassa pyritään selvittämään tilanteeseen vaikuttaneet seikat ja esimerkiksi ajonopeudet. Tieosuudella on 80 km/h nopeusrajoitus.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ